BÖLGEMİZ:
ARDA-KON KURULDU

 Ardahan’ın ulusal ve uluslararası marka olmuş isimleri, akademisyenler, iş insanları, politikacılar Sami Atıcı’nın  kurucu genel başkanlığında Ardahanlılar ve ülkemizin geleceğine yön vermek için Ardahan Konfederasyonu (ARDA-KON) çatısı altında bir araya geldiler.

 

Kurucu Genel Başkan Sami Atıcı, ARDA KON’un kuruluş amacı hakkında şu bilgileri verdi: “ARDA-KON, İstişare Kurulu, İş Dünyası Sinerji Kurulu, Akademik Kurul, Uluslararası İlişkiler, Sosyal Politikalar, Gençlik ve Kadın Girişimcilik, Parlamento ve Kamu Kurumları Kurulu gibi kurullardan oluşmaktadır. Ardahan’ın iş ve akademik dünyadaki ulusal ve küresel marka isimleri, Ardahan Federasyonlarını kurumsal bir bakış açısıyla üst çatı olan Ardahan Konfederasyonu’nda bir araya gelerek, öncelikle Ardahan’ı marka şehir yapma, Ardahanlıların ulusal ve küresel stratejilerin oluşturulmasında daha çok söz sahibi olmalarını sağlamayı amaçlamaktadır. ARDA-KON, 360 derece bakış açısıyla ülkemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine de önemli katkıda bulunmayı hedeflemektedir.”



ATICI: ARDAHANLILARIN GÜÇ BİRLİĞİNİ SAĞLAYACAĞIZ

 

Genel Başkan Atıcı şöyle devam etti: “Ülkemizdeki 10 büyük şehrin nüfusu, yüzde 50’yi geçmektedir ve ülkemizin kentleşme sürecinde hızlı yol alırken, hemşerilerimizin şehirlerdeki yaşam kalitelerinin artması için güçlü bir kurumsal yapıya ihtiyaç vardır. Bu kurumsal yapı ‘Konfederasyon’dur. Biz de ekip arkadaşlarımızla ülkemize ve dünyaya örnek teşkil edecek rol model bir yapının temellerini attık. Amacımız sadece Ardahan değil tüm dünyadaki Ardahanlıların güç birliği oluşturarak, el birliği ile yerelde, ulusalda ve küreseldir çalışmalar yaparak, öncelikle Ardahanlıların yaşam kalitelerini yükseltmek ve akabinde bulundukları ülkelerin sosyo-ekonomik yapıya önemli katkıda bulunmalarını sağlamaktır.”  



ARDA-KON’UN HEDEFİ ARDAHAN’I MARKA ŞEHİR YAPMAK

 

“Konfederasyon kurucularımızın çoğunluğu Ardahan’da doğdu ve Ardahan’da doğmayanların da yürekleri her zaman Ardahan ve Ardahanlılar için attı” diyen Başkan Atıcı, “Bu amaçla Ardahan ve Ardahanlılar için önemli projelere imza atmak için bu çatı altında toplandık. İçinde bulunduğumuz günler, yalnızca Türkiye için değil, tüm dünya için kritik bir önem arz ediyor. ARDA-KON olarak tüm arkadaşlarımızla gelişmeleri iyi analiz ederek, projelerimizle Ardahan’ı marka şehir ve Ardahanlıların da ulusal ve küresel arenada söz sahibi olmalarını sağlama hedefiyle çalışacağız.  Bu hedefle bir araya gelen tüm arkadaşlarımızı, 2022 Vizyon Toplantımızda sizlerle tanıştıracağız. Bizimle bu amaçla yola çıkan herkese kıymetli Ardahanlı hemşerilerimiz adını çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.



Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Hakan Oğuzhan: Iğdır’ın bir alternatifi...
31 Mart yerel seçimlerinin heyecanı ve adaylar arasındaki rekabette son viraja girildi, Hakan Oğuzhan da bu...

Haberi Oku