BÖLGEMİZ:
CUMHURİYET BAYRAMI IĞDIR DA COŞKU İLE KUTLANDI

 Cumhuriyet Bayramı töreni Valilik makamında Vali/Belediye Başkan Vekili H. Engin Sarıibrahim'in tebrikleri kabulüyle başladı.

    Tören daha sonra Belediye Meydanı Zübeyde Hanım Bulvarında devam etti. 


    Vali/Belediye Başkan Vekili H. Engin Sarıibrahim, tören alanını dolaşarak öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla başlayan törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim mesajı okundu.

             Daha sonra Vali/Belediye Başkan Vekili H. Engin Sarıibrahim, bir konuşma yaptı. Vali Sarıibrahim, Konuşmasında şunları kaydetti; Mübarek Anadolu toprağının serhat şehri Iğdır’ımızın kıymetli insanları, Memlekete hizmet yolunda fedakârca çalışan mesai arkadaşlarım, Dünyaya irfan, adalet ve medeniyet getirsin diye beşer kılığına bürünüp yeryüzüne inen, daha düne kadar tarihin büyük düğümlerinin eteklerinde bağlanıp çözüldüğü, düşmanının bile hakkını teslim etmek zorunda kaldığı aziz milletim, Şanlı tarihimizin ve şu gök kubbenin; aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin şahitliğinde, Ceddimizin ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere son devletimizi kuranların manevi huzurunda, Cumhuriyetimizin 98. yıl dönümünü, gurur ve sevinçle kutladığımız bu Bayramda, hepinizi sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum. 

    Hoş geldiniz, şeref verdiniz.

    Kıymetli hemşehrilerim,

    Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışıyla başlayan bağımsızlık mücadelesi, O’nun önderliğinde, silah arkadaşlarıyla birlikte büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülmüş, tüm imkânsızlıklara rağmen eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanmıştır. 

    Yüce Türk milleti 29 Ekim 1923 tarihinde; iradesine asla zincir vurdurmayacağını ve kendi kaderini kendi elleriyle belirleyeceğini kanıyla ve canıyla tüm dünyaya ilan etmiştir.

    Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden bu kurtuluş mücadelesinde kadınından erkeğine, yediden yetmişe kenetlenen, tek yürek, tek yumruk olan aziz milletimiz, bugün de birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde geleceğimizi inşa etmektedir. 

    Kıymetli hemşehrilerim, 

Türkiye Cumhuriyeti, geçen 98 yılda bütün emperyalist emellere karşı karşısına çıkan tüm zorlukların üstesinden gelerek yoluna devam etmiş ve bugün dünyanın yükselen güçleri arasında yer alan mümtaz bir devlet konumuna gelmiştir.

Türkiye, sadece kendi geleceği için değil, bölgemizin refahı için de inisiyatifler almış, bölgede umudun adı, huzurun ve barışın teminatı olmuştur.

    Karabağ’ı anavatanla buluşturan zafer, bunu bir kez daha göstermiştir. 

    Kıymetli hemşehrilerim, 

    Ülkemizin ekonomik ve sosyal refahının arttığı son yıllarda, her ağacın kurdunun özünde olduğunu bilenler, aziz vatan toprağında bizi bize düşürmek için ellerinden geleni ardına koymamaktadır. 

    Bu topraklarda aynı gök kubbenin altında yaşayan, aynı hülyayı gören bütün insanlar olarak biliyoruz ki, Anadolu topraklarında söylenmek istenen türkü yine aynı türküdür, sadece sazda teli değişmiştir; 

    Yumruk ise aynı yumruktur sadece eli değişmiştir. Ortaya koyacağımız inanç, sabır ve çalışma ile bu teli koparmak ve bu eli kırmak Türk milletinin evlatları olarak bizlerin ecdadımıza karşı vefa borcumuzdur.

    98 yıl önce Cumhuriyetimize hayat veren milli ruh, bugün de dimdik ayaktadır. 

    Birliğimize, kardeşliğimize, vatanımıza ve bayrağımıza kast eden hiçbir saldırı başarılı olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır. Karanlık emeller peşinde koşanlar, her zaman olduğu gibi tek yürek olarak Türkiye’yi karşılarında bulacaklardır. 

    Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, gözlerini kırpmadan canlarını vatan uğruna feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. “ şeklinde konuştu. 


    Program öğrencilerin şiir okuması ile devam etti.  Milli Eğitim Müdürlüğün düzenlediği resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali Sarıibrahim, hediyelerini taktim etti.



     Cumhuriyet Bayramı töreni, folklor gösterisi, resmigeçit töreni ve Cumhuriyet yürüyüşü ile   Iğdır Zübeyde Hanım Bulvarından Mehmet Çavuş Anıtına kadar yürüyüş gerçekleşti.  Mehmet Çavuş Anıtın’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu. Şehit Mehmet çavuş anıtına karanfil bırakıldı. 

    Tören Cumhuriyet Bayramı anısına 98 fidan dikimi yapılmasıyla son buldu.

Kutlamalara MHP Iğdır milletvekili Yaşar Karadağ,5. Hudut Alay komutanı  5. Hudut Alay Komutanı Ramazan Sedat Baş,Cumhuriyet başsavcısı Serkan Başaran,Emniyet Müdürü Dr.Oğuzhan Yonca,Milli Eğitim Müdürü Servet Can,protokol üyeleri vatandaşlar,öğrenciler katıldı.


Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Tuzluca'da kazanan CHP, mazbatayı alan...
Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde seçimi CHP kazandı ancak mazbata AK Parti adayına verildi.

Haberi Oku