BÖLGEMİZ:
EHLİYET SINAVINDA KOPYA DÜZENEĞİYLE YAKALANAN 3 KİŞİ TUTUKLANDI

  Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri e sınavda kopya aparatlarıyla sınava girmeye çalışan  bir kişiyi yakalandı.

      Iğdır İl emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre  03.01.2022 günü Milli Eğitim Müdürlüğü E-Sınav Merkezinde sınava girecek olan Y.O. isimli şahsın üst aramasında üzerinde kamera ve kulaklık bulunduğu tespit edilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, bu şahısla ortak hareket ettiği değerlendirilen A.S.K ve A.Y. isimli şahıslar da suç unsurları ile beraber yakalanmıştır. Yapılan aramalarda şahıslardan;2 adet kamera düzeneği, 2 adet kulak içi dinleme cihazı, 1 adet powerbank, 1 adet modem, 1 adet sim kart, 1 adet aktarım cihazı ele geçirilerek el konulmuştur.


             Devamında organizatör konumunda olduğu değerlendirilen M.R.A. ve İ.K. isimli şahıslar da yapılan operasyon neticesinde Ağrı ilinde yakalanarak gözaltına alınmış ve işlemlere başlanılmıştır.

        İl Müdürlüğünde sorgu ve işlemleri tamamlanan 5 şüpheli şahıs Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiş, A.S.K. isimli şahıs Sulh Ceza Hakimliğince serbest bırakılmış, Y.O. isimli şahıs Adli Kontrol Kararı ile serbest bırakılmış ve M.R.A. – İ.K. ve A.Y. isimli şahıslar ise tutuklanarak Iğdır Kapalı İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.

        İl Emniyet Müdürlüğü olarak ilimizde tesis edilen huzur ve güven ortamının devamının sağlanması adına çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülecektir.


Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

FEDEK BAĞLARI, çölleşmeye dur diyor!
FEDEK BAĞLARI Gönüllüleri, Yeşil Iğdır'ı yeşil kimliğine tekrar kavuşturmakta kararlı. FEDEK...

Haberi Oku