BÖLGEMİZ:
ESKOOP ÜYELERİ YENİDEN AKGÜN DEDİ

 Heyecan verici bir seçime sahne olan kongreye Atatürk Oto Sanayi Sitesi ve İkitelli OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keskin, Çorapçılar Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı ve OSB Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Özeren, Tormak Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı ve OSB Yönetim Kurulu Üyesi Sezai Ünlü, Doğu Sanayi Sitesi Yönetim kurulu Başkanı Bilal Hancı katıldı.

İkitelli OSB’deki 37 sanayi sitesinden biri olan ESKOOP Sanayi Sitesi Olağan Genel Kurulu’nda seçim heyecanı vardı. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongrede mevcut başkan Yusuf Akgün ve  Küçükçekmece Sefaköy Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sait Yüksek arasında seçime gidildi. 317 delegenin oy kullandığı seçimde Yusuf Akgün 264, Sait Yüksek ise 47 oy aldı.

Akgün konuşmasına başlamadan önce İBB aracılığıyla kooperatif ortakları ile depremzedelere ayni ve nakdi tüm yardımları gönderdiklerini söyledi. Bu kooperatifte bir aile olduklarını belirten Akgün, buradan elde edilecek her şeyin üyelere ait olduğunun altını çizdi.

AKGÜN: ORTAKLARIMIZLA KİRACILARI KARŞI KARŞIYA GETİRMİYORUZ

2022 yılı faaliyetlerine değinen Akgün şunları söyledi; “En çok üstünde durduğumuz konu kooperatif ortaklarımızın kiracılarla ilişkileri. Bu konuda özel hassasiyet gösteriyoruz. Hukukçumuzun da yanımızda olduğu bir ofiste, 2022 yılında 77 kiracımızın sorununu çözdük. 7’si silahlı 16 güvenlik görevlisi ve güvenlik kameralarıyla birlikte genel site güvenliğini sağlıyoruz. 2022 yılında hiçbir hırsızlık olayı olmadı, bir girişim de güvenliğimiz tarafından engellenmiştir. Bazı iş yeri sahiplerimiz camlarını açık bırakıp gitmiş, güvenlik görevlilerimiz sahipleri uyararak, tedbirlerin alınmasını sağladılar.”

YENİDEN YAPILANMAYI ANLATTI

Yapılaşma anlamındaki yapılan yenilikleri belirten Akgün, “ESKOOP binalarının yeniden yapılması ve yüksekliğin 15 metre olması için Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile görüştük, 12 metreden yukarısına izin verilmedi. Bu yüzden yapma hakkımız elimizden alındı. Sitenin bin bölümlük kısmını buna göre tasdik ettik. Yeni yapılacak binalarda çatı katı ve bodrum katı ile alanı artırarak sitenin maliyetini artırdık. Bu faaliyeti 4 kişiyle sitede gerçekleştirdik. İş yerlerinin yapılmasında kooperatif üyesini davet edip projeleri kendilerine seçtiriyoruz.” dedi.

Cami inşaatında kooperatifin cebinden bir kuruş para harcamadıklarını söyleyen Akgün, dışarıdan gönüllüler tarafından gelen desteklerle caminin yapıldığının altını çizdi.

Kooperatif adına yapılan plazadan bahseden Akgün, “Plaza da bitmiş durumda. Plazayı geçen seneki karlarla yapıyoruz. Kooperatif adına tapular tescil ettirilmiştir. Buradan elde ettiğimiz geliri ise ortaklarımıza bölerek hesaplarına göndermeyi planlıyoruz. Bizim elektriğimiz ve suyumuz da yasaldır. Çevre düzenlemesi konusunda da hummalı bir bakım yaparak, ağaçları yeniledik ve bu modern alana yeşil bir görüntü de kazandırıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Açık ara seçimi kazanan Akgün, katılan üyelere teşekkürlerini iletti.

GELİR GİDER TABLOSU AÇIKLANDI

Kooperatifin 2022 yılı gelir ve gider tablosu da açıklandı. Gelir ve giderlerde döviz dalgalanmalarından dolayı 190 bin 262 lira zarar oldu. Olağanüstü gelir ve giderler çıkartıldıktan sonra 80 bin 280 lira dönem karı olduğu belirtildi. 2022 yılı itibariyle kooperatifte yüzde 70’lik bir büyüme sağlandığı da bütçe metninden okundu.

KESKİN: BUGÜN BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR

11 ili vuran Kahramanmaraş merkezli deprem felaketiyle ilgili konuşan İkitelli Organize Sanayi Bölgesi (İOSB) Başkanı Mustafa Keskin, “6 Şubat’tan beri 3 kilo verdim. Ben bölge insanı değilim aslen Sivaslıyım ancak, şu an oralıyım. 6 Şubat’tan beri elimizden ne geliyorsa yaptık. Yapacağız. En büyük sıkıntı şu an gıda ve konteyner. Dün itibariyle gıdayı öne aldılar. Yaşamla alakalı aklınıza ne geliyorsa ihtiyaç var. Biz de elimizden geldiğince tedarik ettik bunları. Belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda hareket ettik ve sizlerin de aynı şekilde davranacağından şüphem yok. Bu genel kurulun da tüm ortaklara ve camiamıza hayırlar getirmesini diliyorum. Bugün Türkiye’nin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Bugün de bu genel kurulun da örnek bir genel kurul olacağını düşünüyorum.” dedi.

DİVAN BAŞKANI HANCI’YA ‘TARAFSIZLIK’ ELEŞTİRİSİ

ESKOOP Divan Kurulu Başkanı ve Doğu Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Hancı’ya tarafsız bir genel kurul yönetmediği yönünde eleştiriler oldu.

Hancı’ya diğer başkan adayı Sait Yüksek’in listesini seçime sokmamak için özel çaba sarf ettiği yönüne eleştiriler yapılırken, Ticaret Bakanlığı’ndan genel kurula katılan temsilciler de yine bu eleştiriler kapsamında Divan Kurulu Başkanı Bilal Hancı’ya Sait Yüksek’in listesi hakkında birden fazla soru sordular.

Ticaret Bakanlığı temsilcileri Bilal Hancı’ya, “Bu listelerin seçime girmemesi uygun mudur?” şeklinde sorularını yönelttiler. Hancı ise bakanlık temsilcilerine verdiği cevapta kooperatif yasasını hatırlatarak, üyelerin babalarının adına vekalet almadan ve bu vekaleti yönetim kurulunca onaylatmadan listeye giremeyeceklerini ifade etti.

Seçim atmosferiyle birlikte küçük bir gerginlik de yaşandı ancak Ticarete Bakanlığı yetkilileri arabulucu rolünü üstlenip söz konusu ismin listeye girmesini uygun buldu ve seçim sorunsuz bir şekilde yapıldı. Rasim Şimşek/KENT YAŞAM



Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Tuzluca'da kazanan CHP, mazbatayı alan...
Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde seçimi CHP kazandı ancak mazbata AK Parti adayına verildi.

Haberi Oku