BÖLGEMİZ:
FEDEK BAĞLARI, çölleşmeye dur diyor!

Iğdır merkez, ilçe ve beldelerinde yaşanan erozyona ve çölleşmeye dikkat çekmek için iki yıldır Tuzluca'da ağaç diken, Hz. Fatıma (s.a) FEDEK BAĞLARI gönüllüleri bu kez Iğdır Melekli Çaybaşı mezarlığında ağaç dikmeye başladı.

Cumhuriyet'ten önce cumhuriyet kuran, 'Aras Türk Cumhuriyeti'nin kurucularından Ali Ekber TUFAN'ın da medfun olduğu Melekli Çaybaşı mezarlığına ilk ağaçlarını diken Hz. Fatıma (s.a) FEDEK BAĞLARI gönüllüleri ağaçlandırma çalışmalarına devam edecek.

OVA: ÇÖLLEŞMEYLE MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ

Tuzluca merkezdeki çalışmalarının ilk ayağının bittiğini dile getiren Hz. Zehra(s.a), FEDEK BAĞLARI gönüllüsü Bilgihan Ova, "Iğdır'daki ilk çalışmamızı Melekli'den başlattık. Ve Melekli'nin kadim mezarlığı Çaybaşı/ Dolabılar mezarlığına ilk on çam fidemizi diktik. Bu dikim bizim için de duygusal bir dikim oldu. Zira bizlere doğa, hayvan, insan, ağaç sevgisini aşılayan, bir süre önce kaybettiğimiz 'Can anam' da Melekli'dendi ve buraya defnetmiştik. Aras Türk Cumhuriyeti'ni kuran, Cumhuriyet kültürünü yaşatan, cennet vatanımıza şehitler veren bir ailenin bir neslin neredeyse tamamı bu mezarlıkta medfun. 'Kadim Dolabılar' kuşağının fertleri, gençleri olarak da Ağaç dikmeye, erozyonla, çölleşmeyle mücadeleye devam edeceğiz. İnşallah Küçük ve Büyük Ağrı'nın en çok erozyona maruz bıraktığı Aralık ilçe ve köylerimize de ağaç dikeceğiz. Buradan bir kez daha tüm Melekli, Iğdır merkez, ilçe ve beldelerinde yaşayan hemşehrilerimizi hiç olmazsa 1 fidan dikmeye davet ediyoruz. Bu da en az 250 bin fidan eder. Çölleşen Iğdır'ı yakan erozyon alevine bir kova da siz su dökün. Olmaz mı? dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Iğdır'da Atatürk'e hakaret eden...
Iğdır’da sosyal medya hesabında Atatürk’e hakaret eden şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak...

Haberi Oku