BÖLGEMİZ:
Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Iğdır'a 70 milyonluk yatırım

 

Edinilen bilgiye göre  İl merkezinde 3 adet mahalle tipi spor salonu,1 adet çok amaçlı spor salonu,1 adet yarı olimpik yüzme havuzu, 3 adet gençlik merkezi, UEFA standartlarında 2.000 kişilik tribün,Tuzluca ilcesine 1 adet mahalle tipi spor salonu ve 1 adet gençlik merkezi,1 adet portatif yüzme havuzu,Aralık ilçesine 105x68 sentetik futbol sahası,250 kişilik tribün ve soyunma odaları,1 adet portatif yüzme havuzu yapılıyor. Bu yatırımların yanında Iğdır Valisi H.Engin Sarıibrahim,Ak Parti İl başkanı Ali kemal Ayaz ve Gençlik ve Spor il Müdürlüğünün üstün gayretleri ile Alagöz Holding Iğdır Spor  profesyonel 3.lig'e çıkması ile birlikte şehirde spor ilk günden maddesi oldu.


 

BAKAN KASAPOĞLU IĞDIR'I YAKINDAN TAKİP EDİYOR

 

Yapılan yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulunan Iğdır Gençlik ve Spor İl Müdürü Gökhan Yavaşer, Geçtiğimiz günlerde vali beyin başkanlığına Ak Parti İstanbul milletvekili Şamil Ayrım, MHP Milletvekili Yaşar Karadağ Ak Parti İl başkanı Ali Kemal Ayaz, ilimizin ileri gelenleri ile birlikte şehrin ve profesyonel futbol takımının maçlarını oynayabilmesi için gerekli olan tespitler için Gençlik ve Spor Bakanlığını ziyaret etti. Gençlik ve Spor Bakanı   Mehmet Muharrem Kasapoglu ilimizin Gençlik ve Spor yatırımları hakkında bilgi aldı. Bakan Kasapoğlu Iğdır'ı yakından takip ettiğini belirterek 3.lige çıkan Futbol ekibini tebrik etti. Bakan Kasapoğlu ilin acil ihtiyacı olan 2.000  kişilik UEFA standartlarında tribün ve tartan Atletizm pisti yapılması için Iğdır'a 19.700.000 liralık kaynak aktarılması talimatını vererek, bu işlerin kısa sürede tamamlanarak ilin hizmetine sunulması için gerekli özenin gösterilmesi ve tribünün ikinci yarı başına yetişmesi için gayret gösterilmesi istedi. Ayaz, “Sayın Bakanımıza ilimize yapmış oldukları tüm yatırımlardan dolayı teşekkür ederiz.”dedi


 

CANTÜRK ALAGÖZ’DEN 3 MİLYONLUK DESTEK

 

Ak Parti İl başkanı Ali Kemal Ayaz  da,”ilimizde sportif faaliyetlerin artması için gayret sarf ediyoruz sayın Gençlik ve Spor bakanımız gereken ilgiyi göstererek  ödenek ayırmıştır. Ayrıca hayırsever iş insanı  Alagöz Holding Iğdır Spor Başkanı Cantürk Alagöz bey de  Maliyeti 3 milyon olan doğal çim saha, sahanın ihtiyacı olan altyapısı ve skorbort yapım işini üstlendi.


 

Ayaz, “Bu çalışmalar kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yerleşkesinde doğal çim saha, skorbort,UEFA standartlarında 2.000 kişilik tribün ve Atletizm tartan pistin Aralık ayı sonuna kadar yetişmesi için hummalı bir çalışma var"şeklinde konuştu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Hakan Oğuzhan: Iğdır’ın bir alternatifi...
31 Mart yerel seçimlerinin heyecanı ve adaylar arasındaki rekabette son viraja girildi, Hakan Oğuzhan da bu...

Haberi Oku