BÖLGEMİZ:
Girişimci ev kadını tarlasını düğün salonuna çevirdi


 Elif Bilgin yaptığı açıklamada yapısı gereği insanları mutlu etmeyi çok sevdiğini ve çevresindeki insanları mutlu görünce kendisinin de çok mutlu olduğunu belirtti.
Çocukluğunda hep insanları düğün salonlarında mutlu gördüğü belirten Bilgin, "Hep düşünürdüm insanlar ne zaman mutlu olur? İnsanlar evlenince, insanlar çocukları olunca mutlu olur. Bunlar ve benzeri şeyler insanların mutlu olmasındaki en büyük etkenlerden biridir..Bir gün burada acaba hayalimi gerçekleştirebilir miyim diye düşündüm. Bu işe kalkıştım " dedi.
Bilgin "Burada insanları gayet güzel ağırlıyoruz, onlara kendi evleriymiş gibi hissiyatı yaşatıyoruz. Burada gelinleri mutlu olarak gördüğümde daha çok şevkle işime sarılıyorum. Önceleri insanlarla fikrimi paylaşınca yapamazsın, nasıl yaparsın tarzında yorumlar aldım. Fakat başardığımı görünce herkes takdir etmeye başladılar. Şimdi bana buraya bir kadın eli değişmiş çok güzel olmuş diye yorumlar alınca çok mutlu oluyorum.”şeklinde konuştu.

Bilgin şunları söyledi:” Yıllardır hayalim olan bir şeydi bu. Yıllarca çocuklarla evle ilgilendim.Burası benim boş arsamdı.Bir gün otururken ne yapabilirim nasıl değerlendiririm diye düşünürken hep istediğim bir şeyi yapmaya karar verdim insanlar bende ev yemekleri ev pasta börek yeri kahve gibi bir iş yeri bekliyordu mutfağım iyidir. Herkes bana küçük bir kahve açarsan çok iyi işletirsin diyorlardı. Ben herkesi şaşırtarak düğün salonu işine girdim. Ben yapım gereği insanları mutlu etmeyi seven biriyim. İnsanlar ne zaman mutlu olurlar. Evlendikleri anne ve baba olduklarında mutlu olurlar. İdealarına ve hayallerine kavuştuklarında mutlu olurlar. kızların hep hayalidir bu büyüyünce şöyle böyle bir düğün yapacağım derler.Düğünümde şunu yapacağım derler.küçüklükten insanlar fıtratları gereği hep düğün günlerini hayal ederler mutlu olmak için.Bende bunu düşünerek,insanları mutlu edeyim diye insanların en mutlu günlerine iştirak edeyim bu işe girdim.çokta iyi karar verdiğimi düşünüyorum.Burada herkes çok mutlular. Herkesle ailem gibi ilgileniyorum ve mutlu ayrılıyorlar. Bende mutlu oluyorum. Bayan olduğum için gelinler rahat hareket ediyor.mutlu oluyorlar. Yıllarca hayalimdi. İnsanlar ne zaman mutlu olur düşüncesi hep aklımdaydı.Herkes çok şaşırdı bir bayan olarak kadın olarak bu sektöre girmem şok etkisi yarattı.Çevrem ilk etapta yapamazsın bu iş bir kadına göre değildir gibi ön yargı vardı. Eşim ailem bana destek oldular engel olmadılar. Destek oldular. Pandemi süreci bizi çok zorladı. kapalı alanlar daha hijyenik kurallara uyuyoruz.Şimdi yeni yeni açılıyor. Kuralarla uyuyoruz. Önümüz açıldı. İşler iyi gidecek.Bayanlara hiçbir zaman hayallerinden vazgeçmemelerini tavsiye ediyorum. Her zaman mutlaka her kadın için bir çıkış yolu olduğunu düşünüyorum. Uğraşmak lazım bir şeyi çok istemek lazım azmetmek lazım. Ben yapamam diye bir cümle yoktur bana göre bir kadının yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Bu düğün sektörü geniş kapsamlı bir iş. Kadınlar bence boş kalmamalı her zaman kendilerine bir yol bulmalıdırlar.”




Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

MHP’li Meclis Üyesi Adayları Iğdır’ı...
Iğdır’da Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Genel Meclis adaylarının açıklanmasıyla birlikte seçim...

Haberi Oku