BÖLGEMİZ:
'HOCALI” KONULU YARIŞMADA ÖĞRENCİLER HOCALIYA ADALET DİYE HAYKIRDI

 Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Iğdır Azerbaycan Evi Derneği , ,, tarafından hazırlanan bir programla Hocalı soykırımı anıldı.Programa katılanlar “Hocalıya adalet diye bağırdılar.

           Iğdır Haydar Aliyev Fen Lisesi konferans salonunda düzenlenen Hocalı soykırımını anma toplantısına Emniyet Müdürü Dr.Oğuzhan Yonca  ,Azerbaycan Kars Konsolosluğu Iğdır temsilcisi Elnur Saleyev ,Iğdır Esnaf ve Sanatkarlar odası başkanı Atakan Demirci,Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Serdar Ünsal ,Avukat Mesut Öztürk,Ak Parti yönetim kurulu üyesi Nebahat Karadağ, okul müdürleri öğretmen ve öğrenciler , ve vatandaşlar katıldı.

         Saygı duruşu ve Türkiye Azerbaycan Milli marşının okunmasının ardından  Hocalı soykırımını anlatan film izletildi

                Programda konuşan Türkiye Azerbaycan Dostluk dernekleri genel  başkan yardımcısı Serdar Ünsal “ Sevgili öğrenciler izlediğiniz kısa filimde gördüğünüz gibi Ermeniler 1915-1920 yılında bu bölgede Iğdır da Hakmehmet,Oba ,Gedikli Köylerinde katliam yapmışlardır.Onlarında torunlarıda 1992 yılında Hocalı da Dağlık Karabağ da aynı katliamı yapmıştır. Ermeni meselesini iyi biliniz .Öğreniniz.”dedi.

              Ünsal,  Iğdır Azerbaycan Evi Derneği olarak 8 yıldan beri düzenlemiş olduğumuz Hocalı konulu resim,hikaye,kompozisyon ,şiir yarışması ödül töreni ve Hocalı faciası şehitlerini anma programına hoş geldiniz.Bu sene yarışmada dereceye giren öğrencilerimize almış olduğumuz hediyelerde destek olan Iğdır barosu başkanı Serkan Alakan,iş insanı hacı Abdulcabbar Baştemur,Esnaf Sanatkarlar odası başkanı Atakan Demirci,Tan Eczanesi sahibi Tan Türk  beylere teşekkür ediyorum.

               Hocalı denince aklıma  küçük masum çocukların öldürülmesi, hamile kadınların karınlarının yarılıp, bebeklerinin hançerlenmesi,insanların canlı canlı yakılması,silahsız insanların gözlerinin oyulması, insanların karlı bir kış gününde dağlarda donarak ölmesi ,ve bütün bunları yapan vahşi ermeni ve Rus askerleri gelir.  Ermenilerin 30 yıl önce Hocalı’da yaptığı soykırımı Almanya da Naziler Yahudilere bile yapmamıştır.

          30 yıl önce gözü dönmüş Ermeniler Hocalı’ya saldırmış burada masum savunmasız insanları öldürmüşlerdir. Ermenilerin gerçek yüzünü Hocalı da görmek mümkün.Çünkü dedelerinin 1915 -20 yılları arasında uyguladıkları vahşeti torunları 1992 de bir kez daha uygulamışlardır.Savunmasız insanları öldürmek Ermenilerin mesleği olmuştur. Hocalı’da savunmasız insanları şehit etmişlerdir. Bugün Ermeni zulmünden kaçan binlerce Azerbaycan Türk'ü zor durumdadır. 26 Şubat günü Türk dünyası ve Azerbaycan için en acılı günlerden biri olmanın yanı sıra aynı zamanda insanlık tarihi için de kelimenin tam anlamıyla kapkara bir sayfadır. Ermenilerin Hocalı da yapmış olduğu vahşice soykırım aslında hür dünyanın insanlığın utanç günüdür Her fırsatta Türk düşmanlığı yapan Ermeniler 26 şubat 1992 yılında da düşmanlıklarını bir kere daha göstermiş hür dünyanın gözü önünde Türk katliamı yapmıştır.Bu katliama da insan hakları dünya insanlığı seyirci kalmıştır.”görüşlerine yer verdi.

       Türk milleti hiç bir zaman Ermenileri katletmemiştir. sözde soykırım iddiaları iftira ve yalandan ibarettir.diyen Serdar Ünsal,”Bugün Hocalı'da ,Karabağ da binlerce insanı kadın ,çoluk çocuk demeden katliam yapan Ermenilerin dedeleri, babaları geçmişte de Iğdır ve çevresinde binlerce insanı diri diri damlara doldurup yakmışlardır. Buda gösteriyor ki Ermeniler kan dökücü Türk düşmanı olan bir millettir.

       Ermeni caniler, şehitlerimizi acımasızca, gözlerini oyarak, kafataslarının derisini soyarak ve vücutlarının farklı organlarını keserek öldürmüştür. Küçücük çocukların gözleri oyulmuş, hamile kadınların karınları yırtılmış ve insanlarımız diri diri toprağa gömülmüştür. Hatta şehitlerin birçoğunun cesetleri yakılmıştır.Bütün dünya devletlerini Hocalı’da yapılan vahşeti Azerbaycan Türküne karşı yapılan bir soykırım olarak tanımaya davet ediyorum.Hocalı’ya adalet istiyorum.

          Hocalı soykırımını unutmadık. Unutmayacağız sizlerde unutmayın..Türk milleti hiç bir zaman Ermenileri katletmemiştir. sözde soykırım iddiaları iftira ve yalandan ibarettir.

          Hocalı’da, Şuşa’da, Lâçin’de Kelbecer’de, Ağdam’da, Cebrail’de yaşanan soykırımı unutmadık. Unutmayacağız. Her fırsatta anlatacağız. “şeklinde konuştu. 

     Hocalı soykırımını bir hukukçu gözüyle değerlendiren Avukat Mesut Özdemir’de   , ‘da “  Hocalı da yaşananlar İnsanlık dışı bir olaydır. Ermenilerin gerçek yüzleri olan vahşiliklerini ortaya koyuyor…Ermenilerin yaptığı zulümlerin ve katliamları iyi bir şekilde anlatılmadığını belirterek, “Biz bu soykırımı bir türlü anlatamadık ve bir karar da aldıramadık. Dünya geneline baktığımız zaman nüfusu 9 milyon olan ve bunun sadece ülkesinde 3 milyonu yaşayan Ermeni toplumu 150 milyonluk Türk nüfusuna karşı büyük bir çığırtkanlık yapıp bugüne kadar birçok parlamentoda olmayan sözde soykırım tasarısını kabul ettirmiştir. Biz ise Hocalı katliamı için kendi parlamentomuzda bile bir karar çıkaramadık, bu çok acıdır.” dedi....”

               Program     Iğdır Azerbaycan Evi Derneği tarafından 8 yıldan beri düzenlenen Hocalı konulu resim, hikaye,kompozisyon ,şiir yarışması ödül alan öğrencilere ödüllerinin protokol tarafından verilmesiyle sona erdi. Programa katılanlar hep bir ağızdan Hocalı’ya adalet diye bağırdılar.   

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Hakan Oğuzhan: Iğdır’ın bir alternatifi...
31 Mart yerel seçimlerinin heyecanı ve adaylar arasındaki rekabette son viraja girildi, Hakan Oğuzhan da bu...

Haberi Oku