BÖLGEMİZ:
Iğdır Azerbaycan Evi Derneğinden İnsan Hakları Derneği Iğdır İl Temsilciliğine tepki

  Serdar Ünsal, dernek binasında yaptığı açıklamada; İnsan Hakları Derneği Iğdır İl Temsilciliği adına Av. Şaziye Önder Cantepe,” Ermeni Soykırımı’nın 108 Yılında: Yeter! İnkâra Son!" başlığı ile basında yayınlanan açıklamasının talihsiz bir açıklama olduğunu bu açıklamanın Iğdır gibi bir yerde yapılmasının ise art niyet olduğunu söyledi.

                       Iğdır’ın Ermeni çetecileri ve taşnaklarının soykırım yaptığı bir yer olduğunu belirten Ünsal, ", Iğdır’da Ermeni çetecilerin yaptığı katliamları bildiği halde İnsan Hakları Derneği Iğdır İl Temsilciliği adına Av. Şaziye Önder Cantepe,’nin ” Ermenilere soykırım yapılmıştır “sözünü neye dayanarak söylüyor anlamış değiliz. Bizim elimizde Oba, Hakmehmet, Gedikli, Güllüce, Koçkıran, Küllük, Necefali, Kadıkışlak gibi köylerde Ermeni çetecilerin yaptığı katliamın tarihi belgesi olarak açılan mezarlar var. O günleri yaşayan canlı tanıklar var. Peki, Önder’in, İHD ‘nin elinde ne var ? Ermeniler tarafından uydurulmuş sözde soykırım yalanları mı?. Yine bizim elimizde Ermeni çetecilerinin, taşnakların 1992 yılında Azerbaycan’da Hocalı ve Karabağ’da yaptıkları vahşice katliamın belgeleri varken bütün dünya bunun şahidiyken, 1915 yılında hastalıktan ölen veya saldırdıkları silahsız Türk insanı tarafından nefsi müdafaa kapsamında öldürülen tek tük insanların soykırıma uğradığı sözü gerçekle ne kadar bağdaşıyor.” dedi.



                       Türk milleti asil bir millettir hiç kimseye soykırım yapmaz diyen Ünsal, "İHD’nin, yaptığı bu talihsiz açıklama Iğdır’da yaşayan Türk ve Kürt vatandaşları üzmüştür. . 1915-1920 yılları arasında Ermeni çeteciler karşı kahramanca birlikte savaşan Türkler ve Kürtleri bugün “Sözde soykırım yalanlarına” dayanarak “soykırımcı“ olarak suçlamak anlaşılır gibi değildir. Bu açıklama ile İHD bir Ermeni sevici dernektir.

                   Kendi halkını Ermeni çetelere karşı koruyup kollayan fedakar atalarımıza siyaset uğruna nasıl 'soykırım yaptılar' diyen bir zihniyetle karşı karşıyız.. BİZİM TÜRKLERLE TOPRAK, KÜRTLERLE KAN DAVAMIZ VAR Bu söz Ermenilerin meşhur laflarından birisidir. Söz konusu dönemde bire bir çatıştıkları bölge halkına duydukları kini “kan davası” olarak nitelendirmekte, yönetime ise “mal davası” olduğu mesajını vermektedirler. Fakat yanılmıyorsam 80’li yıllarda Asala’nın (1973 - 1985 ) gerçekleştirmiş olduğu bir toplantı esnasında “Kürtlerle olan davamızı şimdilik ertelemeli ve gündeme getirmemeliyiz,” denilmişti. Bugün Ermenilerle bir savaşta Ermeniler bu Kürt bu Türk ayrımı yapmadan saldıracaklardır. " şeklinde konuştu.

                Ünsal, Ermeniler Karabağ da bir tek cami mezarlık bırakmamış hepsini yıkmıştır. Bir Türk yurdu olan Erivan da bir tek Türk bile yaşamıyor. Tarihi eserler yok edilmiştir. Bunu yapanda Ermenilerdir. Ermeniler evlerinden, topraklarından atılan 1 milyon Azerbaycan Türk’ünün hesabını versin””dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

FEDEK BAĞLARI, çölleşmeye dur diyor!
FEDEK BAĞLARI Gönüllüleri, Yeşil Iğdır'ı yeşil kimliğine tekrar kavuşturmakta kararlı. FEDEK...

Haberi Oku