BÖLGEMİZ:
Iğdır burada nefes alıyor

 

Iğdır Tuzluca’ya bağlı Hamurkesen köyünde faaliyet gösteren Amcaoğlu Alabalık Tesisi vatandaşların uğrak yeri olmaya devam ediyor. Iğdırlıların nefes aldığı yerlerden biri olan tesis doğa harikası yeşilin ortasında halka hizmet veriyor. 2 bin metre rakımda kurulu olan ve 500 kişi kapasiteli tesis piknik alanı, havuzları, otoparkı ve çocuk parkıyla toplamda 8 dönümlük alan üzerinde hizmet veriyor. Akarsu üzerine kurulu alan işletmede özellikle çocuklar akarsuya girerek hoşça vakit geçiriyor.

Hasan Tanrıkulu - Celal Karaali

İşletmenin dört ortağından biri olan Hasan Tanrıkulu gazetemiz İmtiyaz Sahibi Celal Karaali ile gerçekleştirdiği söyleşide, tesiste aile ortamı oluşturduklarını belirterek kendileri için asıl önemli olanın müşterilerinin huzurlu bir tatil geçirip evlerine mutlu bir şekilde dönmeleri olduğunu ifade etti.

“BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN MİSAFİRLERİMİZİN HUZURU"

İşletme ortaklarında Hasan Tanrıkulu, tesisin temelini 2000 yılında attıklarını ve bir yıl sonra açılışını yaptıklarını belirterek, “Selçuk Tanrıkulu, Engin Tanrıkulu ve Cengiz Arslan ile beraber burayı kurduk. Burada kurduğumuz aile ortamı ile bu sene 20’nci yılımızı doldurduk. Gelen tatilcilerimiz mangalını yapabilir, semaverini yakabilir, kahvaltısınız yapar, kebabını yer. Saatle hiçbir sorunumuz yok. Saat 6’da gelen müşterimiz oluyor akşam 8-9’a kadar oturabilirler. Masa ücretimiz 30 TL’dir ‘ben sabah 7’de geldim akşam 7’ye kadar oturdum fazla para ödemem gerekiyor.’ diye bir şey yok. Burada bizim için önemli olan misafirlerimizin huzurlu bir tatil geçirip mutlu bir şekilde dönmesidir.” dedi.

VALİ ÖNCÜLÜK ETTİ

Çocukluğundan beri bir balık çiftliği kurma hayali olduğunu belirten Tanrıkulu hayallerine 1993-1999 yılları atasında Iğdır Valiliği yapan Şemsettin Uzun’un girişimleri sayesinde hayallerinin gerçekleştiğini aktardı. Tanrıkulu, “Derede bizim kızıl alabalık dediğimiz balık var. Çocukluktan beri balık çiftliği kurma hayalimiz vardı ama hiç çiftlik görmemiştik. Şemsettin Uzun valimiz vardı kendisi Trabzonlu geldi buralara baktı ‘Neden burada balık çiftlikleri olmasın?’ dedi. İki su mühendisi getirdiler, mühendiseler burada ölçümlerini yaptılar. Son nokta bizim orda bıraktılar ‘Buraya kadar olur aşağıda su bitiyor.’ dediler. Biz de onların lafına uyarak 4 arkadaş başladık. Kendi gücümüzle, inşaata kendimiz çalıştık ve bu seviyeye getirdik. Çalışmalarımız 5 yıl sürdü. 5 yıl boyunca 4 aile burada büyük zorluklar çektik. Kışın suyun kesilmesi, yolların bozuk olması gibi nedenlerden dolayı büyük zararlar ettik. Aradan geçen sürede yollarımız düzeldi. Şu an bakınca dört ailede 10’ar nüfus var 40 nüfus bu çiftlikten geçiniyor.” dedi.

1993-1999 yılları atasında Iğdır Valiliği görevini yürüten Şemsettin Uzun

“ÖĞRENCİLER BURADA HARÇLIKLARINI ÇIKARIYOR”

Tesiste sekiz çalışanının yanı sıra yaz aylarında öğrencilere de istihdam sağlandığını belirten Tanrıkulu, “Şu anda sekiz çalışanımız var, yazın bu sayısı 15’e çıkıyor. Yaz aylarında genellikle öğrencileri çalıştırıyorum. Onlar da burada çalışarak harçlıklarını çıkarıyorlar.” dedi.

“KONAKLAMAYA UYUM SAĞLAYACAK ŞEKİLDE DÜZENLEME YAPACAĞIZ”

Tesisi genişletmek için çalışmalarının olacağını ifade eden Tanrıkulu, “Tesisimiz genişletmek için çalışmalara başladık. İlerleyen zamanlarda burada konaklama yerleri yapacağız. Misafirlerimize kahvaltısını, yemeğini burada temin ettiğimiz gibi geceleri de konaklamaya uyum sağlayacak şekilde düzenleme yapacağız.” dedi.

“GÖZÜM ARKADA KALMAZ”

Aradan geçen 20 yılda işletmeyi bu noktaya kadar getirdikleri için mutlu olduğunu belirten Tanrıkulu, “20 sene kazasız belasız bu zamanlara kadar getirdik.11 çocuğumuz üniversitede okuttuk, diplomalarını da aldırlar. O konuda çok mutluyum. Bundan sonrada çocuklar yürütür, huzurlu ortam devam eder. Gözüm arkada kalmaz.” dedi. İSA KARAARSLAN 

Alabalık tesisinden bazı görüntüler: 



Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

MHP’li Meclis Üyesi Adayları Iğdır’ı...
Iğdır’da Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Genel Meclis adaylarının açıklanmasıyla birlikte seçim...

Haberi Oku