BÖLGEMİZ:
Iğdır Ticaret Odası heyeti Nahçıvan'da

 Iğdır ve Azerbaycan arasındaki ticari sorunları çözüme ulaştırmak amacıyla Iğdır Ticaret Odası heyeti Nahçıvan’a gitti.  Ticaret Odası Başkanı Kamil Arslan, İş insanı Yılmaz Okuk ve Iğdır Akparti İl Başkanlığı Yk Üyesi İş adamı Uğur Artantaş’ın aralarında olduğu heyet ilk olarak Himal Holding Yönetim Kurulu Üyesi Rahib Mustafayev’le Biznes merkezinde sergilenen Nahcivan’daki sanayi ürünlerini gezdi. Daha sonra Nahçıvan İktisadiyat nazırı Tapdıg Aliyev, Iğdır sanayi ve ticaret odası başkanı Kamil Arslan, Nahcivan başkonsolosu Asip kaya ve beraberindeki heyet toplantı gerçekleştirdi.  

ZENGEZUR KORİDORU KONUŞULDU
Toplantıda heyette söz olan İş insanı Yılmaz Okuk’lu Bakan Aliyev’e sorunlarını iletti. Okuk, “Azerbaycan ile Türkiye arasındaki Serbest ticaret anlaşmaları ve sınır ticaret anlaşmaları imzalanmış olsa da işlevsellik yönünde karşılıklı ticarete herhangi bir töhve sağlamadığını, sınır kapılarında Türkiye den gelen vatandaşlarımızın şahsi araçlarıyla Nahcivan a ancak 15 günde bir girebildiğini, sebep olarak düşünülen art niyetin,dolayısıyla koyulan engelin mutlaka kaldırılması gerektiğini. Azerbaycandan gelen yalnız Nahcivan da ikamet etmeyen Azerbaycan vatandaşlarının Türkiye ye karayoluyla girişe koyulan engelin kaldırılması gerekiyor.” dedi. 44 günlük vatan muharebesinde şehid olanlara rahmet gazilere acil şifalar dileyen Okuklu, açılacak Zengezur koridoru ve Nahcivanın Azad iktisadi bölgesi sıfatını alacağını nihayetinde Nahcivan Ve Iğdır’ın Türk dünyası arasındaki ticaretin çok ehemmiyetli bir bölgesi haline geleceğini vurguladı.


Yaptığı önemli vurgulara göre teşekkür eden bakan eklemeler yaptıktan sonra toplantı sona erdi. Toplantı sonrası Türk heyeti Nahçıvan Başkonsolosu Asip Kaya’yı makamında ziyaret etmesiyle son buldu.HABER ÖZKAN AYDIN

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Tuzluca'da kazanan CHP, mazbatayı alan...
Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde seçimi CHP kazandı ancak mazbata AK Parti adayına verildi.

Haberi Oku