BÖLGEMİZ:
Iğdır Üniversitesi uluslararası arenada aktif rol üstleniyor

 İslam dünyasının en önemli konferanslarından biri ‘3. Bölgesel İslam Birliği Konferansı’ gerçekleşti. İran’da düzenlenen konferansa Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’da katıldı. İran’da Rusya, Türkiye, Suriye, Gürcistan ve Irak gibi ülkelerden 100'den fazla bilim insanı, din adamı, yönetici, STK temsilcileri ve kanaat önderleri de konferansta bulundu.

BİRÇOK KİŞİ KATILDI

Urumiye Vahdet Salonu'nda gerçekleşen programa Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş, Sağlık Bilimleri Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ramazan Erenler, ANLAŞ-MER Müdürü Doç. Dr. Sait Yıldırım ve Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Emel Sünter Katıldı.


ALMA; BİRLİK ANLAYIŞIYLA İSLAM DÜNYASI GÜÇLENECEK

Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, konferansta yaptığı konuşmada; birlik anlayışıyla ortaklıklar üzerinden hareket edildiği takdirde İslam dünyasının çok daha güçlü olacağına vurgu yaptı. İran’da düzenlenen 3. Bölgesel İslam Birliği Konferansı’nın çok anlamlı bir organizasyon olduğuna işaret eden Rektör Alma, bu tür organizasyonların çok daha sık ve farklı bileşenlerle yapılması gerektiğini anımsattı.


Genel olarak İslam dünyasındaki birlik anlayışının ele alındığı program, konuşmaların ardından toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.



Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

FEDEK BAĞLARI, çölleşmeye dur diyor!
FEDEK BAĞLARI Gönüllüleri, Yeşil Iğdır'ı yeşil kimliğine tekrar kavuşturmakta kararlı. FEDEK...

Haberi Oku