BÖLGEMİZ:
Iğdır'da jandarma uyuşturucuya izin vermiyor

Iğdır İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Tuzluca Cumhuriyet Savcılığı koordinesinde, Tuzluca ilçesinde uyuşturucu madde satışı yaparak toplum sağlığı ile toplumsal huzura zarar veren ve bu yolla haksız kazanç sağlayan “Torbacı” olarak tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon düzenledi.

Tuzluca ilçesi mülki sınırları içerisinde Torbacı tabir edilen (10) sokak satıcısına yönelik gizlilik çerçevesinde gerekli takip başlatılmış ve Tuzluca mülki sınırları ile komşu Kars ili ve ilçelerinde ikamet eden toplamda (35) şahsa uyuşturucu madde satarak “zehir tacirliği” yaptıkları tespit edildi.

1 KİLO UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

Uyuşturucu  950 gram reçine esrar ve 1 kg esrar maddesi ele geçirilerek bu uyuşturucu maddelerin kullanıcılara ulaşması, satışı engellendi. Uyuşturucu tacirlerinin bağlantılı olduğu şüphelilere yönelik farklı tarihlerde icra edilen yakalamalarda, uyuşturucu madde kullanan 35 şahısla birlikte  266 gram metamfetamin, 50 gram reçine esrar, 45 gram toz esrar ve çok sayıda uyuşturucu kullanma aparatı Bong ele geçirildi. Şüpheliler hakkında uyuşturucu madde kullanmak/bulundurmak suçundan adli işlem başlatıldı.


TUTUKLANDILAR

Yapılan takipler ve toplanan deliller neticesinde belirlenen adreslerde, eş zamanlı yapılan operasyon sonucunda 10 sokak satıcısı (torbacı) yakalanarak gözaltına alınmıştır. Suçta kullandıkları cep telefonları ve çok sayıda hassas terazi ele geçirilmiş olup haklarında uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan adli işlem yapılarak, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.                                                             

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Tuzluca'da kazanan CHP, mazbatayı alan...
Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde seçimi CHP kazandı ancak mazbata AK Parti adayına verildi.

Haberi Oku