BÖLGEMİZ:
Iğdır'da Karabulut ismi öne çıkıyor

 

Rektörlük yarışında ben de varım diyen isimlerden biri de Prof. Dr. Kerem KARABULUT. Bilinen 3 aday arasından ismi öne çıkan Karabulut’u tanıyalım


Iğdır/Tuzluca doğumlu olan Prof. Dr. Kerem KARABULUT, İlk ve orta öğretimini Tuzluca’da tamamladıktan sonra 1987 yılında kazandığı Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden 1991 yılında mezun oldu. Aynı yıl başladığı yüksek lisans eğitimini  “Erzurum İlinde Sağlık Sektörünün Ekonomik Analizi” tezi ile 1994 yılında, doktora eğitimini ise  “Türkiye’de Sağlık Sektörü: Sağlık Harcamaları Üzerine Bir Uygulama” adlı teziyle 1998 yılında tamamladı. 1999 yılında yardımcı Doçent, 2006 yılında Doçent ve 2011 yılında ise Profesör oldu.

Çalışmaları, Türkiye Ekonomisi, Makro Ekonomi, Sağlık Ekonomisi ve Iğdır ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin kalkınma sorunları üzerinde yoğunlaşmaktadır. Örneğin, bölge ile ilgili olarak “Doğuda Yakalanan Kalkınma Fırsatı: Ticaret” veTürkiye- Ermenistan Sınır Kapıları Sorunsalı: Ekonomik Analiz”, Ağrı İlinin Sosyo-Ekonomik Profili, “Tuzluca: Sosyo-Ekonomik Profil Araştırması”  adlı kitapları yayımlanmıştır.  Bu eserlerle birlikte yayınlanmış tek ve ortak yazarlı 13 kitabı ve 200 civarında makale ve bildirileri bulunmaktadır. Makale ve bildirilerinin yarıya yakını Iğdır ve bölge ile ilgilidir. “Iğdır ve İlçelerinin Sosyo-Ekonomik Kalkınmalarının Analizi”, “Ağrı Dağının Ekonomik Değeri”, “Iğdır İlindeki Göçün Analizi”, “Iğdır İlindeki Gelir Dağılımı ve Göç”, “Türkiye-Nahcivan Sosyo-Ekonomik İlişkilerinin Analizi”, “Kars İlinin Kalkınma Stratejisi Nasıl Olmalıdır?” gibi çalışmaları bunlardan bazılarıdır.

Çok sayıda bilimsel projede de görev yapan Prof. Dr. Kerem Karabulut’un Değişik STK’larda üyelik, yöneticilik ve başkanlık görevleri de bulunmaktadır. Örneğin, 2006-2012 yılları arasında “Kars-Ardahan- Iğdır Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmıştır.

Çok sayıda dergi, sempozyum ve kongrelerde hakemlik, bilim kurulu ve düzenleme kurulu üyeliklerinin yanın da Üniversiteler de değişik farklı idari görevlerde yapmıştır. Bunların başlıcaları; Dekanlık, Dekan Yardımcılığı, Senato üyeliği, Eğitim komisyonu Üyeliği, Üniversite-Sanayi İşbirliği Geliştirme Merkezi (ÜSİGEM) Yönetim Kurulu Üyeliği, Kalite Koordinatörlüğü, Fakülte Kurulu ve Fakülte Yönetim Kurulu Üyelik ve Başkanlıkları, Anabilim Dalı Başkanlığı, Dergi Editörlüğü gibi görevlerdir.

İktisadi ve sosyal konularda radyo ve televizyon konuşmaları ve çeşitli dergi ve gazetelerde köşe yazarlığı da yapmaktadır.

Prof. Dr. Kerem Karabulut 2012-2013 döneminde Hindistan’ın Orissa Eyaletinin başkenti Bhubanesvar’da bulunan Kalinga Institute of Industrial Technology (KIIT) üniversitesinde de bulunmuştur. İngilizce bilen hocamız evli ve iki çocuk babasıdır.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

MHP’li Meclis Üyesi Adayları Iğdır’ı...
Iğdır’da Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Genel Meclis adaylarının açıklanmasıyla birlikte seçim...

Haberi Oku