BÖLGEMİZ:
Iğdırımızın gururu Dr. Öğr. Üyesi Fikret Türkan

 Tuzluca’lı değerimiz Dr. Öğr. Üyesi Fikret Türkan, Amerika Birleşik Devletleri ve Hollanda'dan bilim insanlarının yer aldığı ekip tarafından, bilimsel makalelerin sayısı, atıf sayısı, yazar sırası, yazar sayısı, kendine atıf oranı gibi değişkenlerden oluşan ve kompozit indikator bilimsel etki endeksi kullanılarak oluşturulan dünyanın en etkili bilim insanları listesi geçtiğimiz günlerde yayımlandı.

Yaklaşık 7 milyon araştırmacı üzerinde yürütülen ve dünyanın en etkili 159 bin 684 bilim insanının 22 anabilim dalı ve 176 alt bilim dalında listelendiği çalışma, Stanford Üniversitesinin koordinasyonunda yürütüldü ve "Plos Biology" isimli bilimsel dergide yayımlandı.

Üniversitemiz akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Fikrat Türkan ise dünyada Toksikoloji alanında çalışan 45124 akademisyen arasından 967 kişilik listeye 435. sıradan girerek üst düzey bilim insanları arasındaki yerini aldı.

Gurur verici bu başarıdan dolayı Iğdır Üniversitesi ailesi olarak hocamızı tebrik eder, başarılarının devamlı olmasını dileriz. Iğdırlılar Ssoyal Dayanışma ve Kültür Derneği Yönetimi adına Başkan Celal KARAALİ

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Hakan Oğuzhan: Iğdır’ın bir alternatifi...
31 Mart yerel seçimlerinin heyecanı ve adaylar arasındaki rekabette son viraja girildi, Hakan Oğuzhan da bu...

Haberi Oku