BÖLGEMİZ:
Iğdır'ın diasporası büyüyor

Iğdır’ın diasporası büyüyor. Dünyanın ve Türkiye’nin her yerinden Iğdırlılar, birleşerek hayatın her alanında Iğdır’ın ekonomik ve sosyokültürel değerini yükseltiyorlar.

Marmara Iğdırlılar Derneği Başkanı Nihat Yıldırım ev sahipliğinde Beylikdüzü Lapis Lounge’da bir kahvaltı organizasyonu düzenlendi. Kahvaltıda Iğdır’ın yurt içinde ve yurt dışındaki tanıtımında önemli roller üstlenen isimler bir araya geldi.

Şampiyon Iğdırspor’un bayrağının da asıldığı mekandaki davete, Marmara Iğdırlılar Derneği Başkanı Nihat Yıldırım, TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu, İstanbul Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Gürsel İlgüz, Dünya Iğdır Dernekleri Federasyonu Başkanı İmdat Atabey, İstanbul Iğdırlılar Federasyon Başkanı Kemal Ulaş, TÜMKİAD Iğdır İl Başkanı Taner Kıranga, Dünya Iğdır Dernekleri Federasyonu Eski Başkanı Abdulhadi Akmugan, Av. Sinan Bayat, Av. Fahreddin Ablak, Dr. Perihan Abay, Cumhuriyet Savcısı Murathan Bacara, Mali Müşavir Derya Coşkun, Kent Yaşam Gazetesi İmtiyaz Sahibi Celal Karaali ve Iğdırlı sanatçılar İbrahim Bağış ile Kemal Soltik katılım sağladı.

Iğdır AK Parti Milletvekili olarak Meclis’e giren Başkan Cantürk Alagöz önderliğinde Iğdırspor’un sportif başarısına övgülerle başlayan davette katılımcı bürokratlar, sahneye birer birer çıkarak konuşmalar yaptılar.

YILDIRIM: DAHA ÇOK BİRLEŞMELİYİZ, BULUŞMALIYIZ

Marmara Iğdırlılar Derneği Başkanı Nihat Yıldırım, milletlerin, yurt dışında gösterdikleri lobicilik faaliyetlerine dikkat çekerek, Iğdırlıların daha çok STK adı altında federasyon ve konfederasyonlarla birleşip büyümesi gerektiğini ifade etti.

IĞDIRSPOR VE ALAGÖZ TAKDİR EDİLDİ

Başkan Cantürk Alagöz’le birlikte Iğdırspor’un tarihi başarılara imza attığı belirtilirken, Alagöz’ün Iğdır’da sağladığı birlik ve beraberliğe övgüler düzüldü. Av. Sinan Bayat yaptığı konuşmada, “Geçtiğimiz yıllarda kavga eden gençlerin tribünde omuz omuza Iğdırspor’u desteklediğini gördüm ve çok duygulandım” dedi.

Cantürk Alagöz, 28. Dönem Iğdır AK Parti Milletvekili olarak TBMM’de yer alarak, ekonomik anlamdaki Iğdır yatırımlarına bir de siyasi olarak Meclis’teki çalışmalarını ekleyecek.

TANRIKULU IĞDIR’A DAVET ETTİ

TÜMKİAD’ı 2017’de iş dünyasına kazandıran ve yeni bir soluk getiren TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu, hali hazırda 39 ilde teşkilatmanın tamamlandığını ve memleketi Iğdır’ın il başkanlığın da 24 Haziran’da Iğdır’da resmen faaliyetlerine başlayacağının müjdesini verdi.

Tanrıkulu, “24 Haziran’da Iğdır’da mahşeri kalabalık istiyorum ve hepinizi tanıdıklarınızla birlikte şehrimize bekliyorum. TÜMKİAD emin adımlarla yoluna ilerlerken, Iğdır’da kurduğumuz temsilcilik de Iğdır iş dünyasının faaliyetlerinde önemli bir misyon üstlenecek.” dedi.

BÜROKRATLAR SÖZ VERDİ

Iğdırlı iş insanları, siyasi parti ve STK temsilcileri, doktor, avukat, savcılardan oluşan yüksek bürokratik kadro, Iğdır’ın lobicilik faaliyetlerinde ellerinden gelenin fazlasını yapacaklarının sözünü verdi.

HER DAVETLİ AYRI AYRI KONUŞTU

Davete katılanlar arasında emekli askerler ve yazarlar gibi toplumun önemli kesimlerinden Iğdırlılar da bulundu. Masalar arası dolaştırılan mikrofonda kimisi okuduğu dörtlüklerle, kimisi de yazdığı kitabı organizasyonda tanıtarak katkı sundu. Fazıl Anıl Kılıçlı/KENT YAŞAM

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Tuzluca'da kazanan CHP, mazbatayı alan...
Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde seçimi CHP kazandı ancak mazbata AK Parti adayına verildi.

Haberi Oku