BÖLGEMİZ:
IĞDIR'IN HALFELİ BELDESİNDE 'TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI' AÇILDI

 Iğdır’ın Halfeli beldesi İMKB ortaokulunda   'TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nın açılışı yapıldı.

               Iğdır’ın Halfeli beldesi İMKB ortaokulunda TÜBİTAK 4006 Bilim fuarında, öğrenciler tarafından hazırlanan projeler ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

                 Fuarın açılışını Iğdır valisinin eşi Hatice Sarıibrahim,Vali yardımcısı Ömer Said Karakaş, Emniyet Müdürü Dr.Oğuzhan Yonca İl Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı ,şube müdürü Hüseyin Kıran ve okul müdürü Doğan Şişdağ öğretmen veliler ve öğrenciler yaptı.

         Vali yardımcısı Ömer Said Karakaş, “Öğrencilerimiz bu tür projelerle teorik olan bilgiyi pratik ortamda görme ve uygulama imkanına kavuşuyor. Buradaki amaç çocuklarımızın yeteneklerini keşfetmek ve onların tespit ettikleri sorunların çözümü noktasında bir takım teknolojik imkanlardan faydalanarak o sorunu kolay bir şekilde halledilebilir düzeye getirmektir. Bu tür fuarların amacı, çocuklarımızın fark oluşturan yönlerini ortaya çıkarmak, topluma katkı sunabilecek üretim alanlarını açmaktır. Bu çalışmalar bizim gelecek adına daha fazla umutla bakmamızı sağlıyor. Çocuklarımız için daha iyi bir geleceğin tasavvur edilebilir olduğunu gösteriyor. Projelerin hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum" diye konuştu.

             İl Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı , TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığının ortak programı kapsamında fuarın düzenlendiğini belirtti.

            Bilim fuarında öğrencilerin hazırladığı projelerle ilgilenen İl Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı, “Gelecek kuşakların çok daha güzel şeyler ortaya koyacağını ve büyük işler başaracağını gördüm. Bütün evlatlarımızı ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Bundan sonraki çalışmalarda hep birlikte daha güzel şeyler ortaya koyacağız" dedi.

               Emniyet Müdürü Dr. Oğuzhan Yonca’da” Öğrenciler güzel şeyler yapmışlar.Geleceğimiz olan yarınki Türkiye’yi yönetecek olan öğrencilerimizin bilimsel çalışma yapması bizleri mutlu ediyor.Gelecekte güzel buluşlar yapacaklarına inanıyorum.”şeklinde konuştu.

          Okul Müdürü Doğan Şişdağ’da ” Projeyi yürüten öğretmenimiz Tansu Soysal Öğrencilerimiz tarafından danışman öğretmenleri rehberliğinde hazırlanan araştırma ve uygulamalara yer verilen fuarın açılışımızı onurlandıran,herkese teşekkür ederim.”dedi.

                     Sergilenen çalışmaların yer aldığı stantlar, Iğdır valisinin eşi Hatice Sarıibrahim, Vali yardımcısı Ömer Said Karakaş, Emniyet Müdürü Dr.Oğuzhan Yonca İl Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı , şube müdürü Hüseyin Kıran, tarafından tek tek gezildi, projeler hakkında öğrenci ve öğretmenler tarafından da bilgiler verildi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Tuzluca'da kazanan CHP, mazbatayı alan...
Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde seçimi CHP kazandı ancak mazbata AK Parti adayına verildi.

Haberi Oku