BÖLGEMİZ:
IĞDIR'IN MELEKLİ BELDESİNDE HOCALI SOYKIRIMI ŞEHİTLERİ ANILDI

 Melekli belediyesi Iğdır Azerbaycan Evi Derneği ,Iğdır Ülkü Ocakları Derneği,, tarafından ortaklaşa olarak hazırlanan bir programla Hocalı soykırımı anıldı.

           Iğdır’a bağlı Melekli Beldesi Aş evi salonunda gerçekleşen Hocalı soykırımını anma toplantısına Melekli Belediye başkanı Eray Coşar ,Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Serdar Ünsal ,Turkav başkanı Kurban Parlar,Ticaret Borsası başkanı Serhat Kumtepe,Ülkü Ocakları başkanı Alpaslan Çelikten,Pozitif düşünce derneği başkanı Sözer Akyıldırım, ve vatandaşlar katıldı.

         Saygı duruşu ve Türkiye Azerbaycan Milli marşının okunmasının ardından Şehitler için Kuranı kerim okundu.Hocalı soykırımını anlatan film izletildi.


                Programda konuşan Türkiye Azerbaycan Dostluk dernekleri genel  başkan yardımcısı Serdar Ünsal “ Ermeniler 1915 -20 yılları arasında uyguladıkları vahşeti 1992 de bir kez daha uygulamışlardır. Hocalı’da savunmasız insanları şehit etmişlerdir.. Ermenilerin Hocalı da yapmış olduğu vahşice soykırım aslında hür dünyanın insanlığın utanç günüdür Her fırsatta Türk düşmanlığı yapan Ermeniler 26 şubat 1992 yılında da düşmanlıklarını bir kere daha göstermiş hür dünyanın gözü önünde Türk katliamı yapmıştır.Bu katliama da insan hakları dünya insanlığı seyirci kalmıştır. Ermenilerin yaptıklarını Naziler bile yapmadı.


       Türk milleti hiç bir zaman Ermenileri katletmemiştir. sözde soykırım iddiaları iftira ve yalandan ibarettir.

          Hocalı’da, Şuşa’da, Lâçin’de Kelbecer’de, Ağdam’da, Cebrail’de yaşanan soykırımı UNUTMADIK. UNUTMAYACAĞIZ.Her fırsatta anlatacağız. “dedi. Y

         Melekli Belediye başkanı Eray Coşar  , ‘da “  Hocalı da yaşananların İnsanlık dışı bir olaydır. Ermenilerin gerçek yüzleri olan vahşiliklerini ortaya koyuyor. Ermeniler tarih boyunca Türk düşmanlığı içerisinde olmuşlardır.Gerek 1918-20 gerekse de 1990-1992 yıllarında Masum savunmasız insanlara saldırarak Türk kanı dökmüşlerdir.Hocalı faciası da bunlardan biridir. Bu katliamın  kurbanlarının çektikleri acıların tüm dünya halkları tarafından anlaşılması gerekmektedir.   Azerbaycan Türklerine karşı yapılan bu katliamın acılarını, kardeş Türk milleti olarak yüreğimizde hissediyor ve  her zaman bu katliamı kınıyoruz...”şeklinde konuştu.

            Programa katılanlara  şehitler için ihsan olarak çay ve gofret ikram edildi.


Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Hakan Oğuzhan: Iğdır’ın bir alternatifi...
31 Mart yerel seçimlerinin heyecanı ve adaylar arasındaki rekabette son viraja girildi, Hakan Oğuzhan da bu...

Haberi Oku