BÖLGEMİZ:
Iğdırlı çiftçinin 'yüksek verim' mutluluğu

 13 yıldır çiftçilikle uğraşan Taner Uyandık, arazi çalışmaları sırasında Iğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Serdar Sarı ile tanıştı.

Doç. Dr. Sarı’dan sık sık tarımsal üretim üzerine tavsiyeler alan Uyandık, bu doğrultuda toprak analizleri yaparak ve analiz sonuçlarına göre gübreleme programı oluşturarak mısırdan elde ettiği verimi artırmayı başardı.


ÇİFTÇİ UYANDIK: HERKESE SESLENİYORUM, HOCALARIMIZA DANIŞIN

Üretim sürecinin her aşamasında Sarı’nın bilgi ve tecrübesinden faydalanan Uyandık, doğru gübreyi doğru zamanda ve doğru miktarda uygulayarak yaklaşık 35 dekarlık arazide dekara bin 700 kg ürün aldı.

Bu sene hasattan elde ettiği verimin Iğdır ortalamasının üstünde olduğunu belirten Uyandık, “Bu sonuçtan dolayı Üniversitedeki hocalarımıza teşekkür ediyorum ve Iğdır’daki diğer çiftçilere sesleniyorum; Iğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ndeki bütün hocalarımıza kolaylıkla ulaşabilir, gönül rahatlığıyla derdinizi anlatabilirsiniz. Bugün biz sonucu aldık, sizler de neden almayasınız? Yeter ki hocalarımızla doğru bir şekilde iletişime geçip bilgilerinden faydalanalım.” dedi.
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

FEDEK BAĞLARI, çölleşmeye dur diyor!
FEDEK BAĞLARI Gönüllüleri, Yeşil Iğdır'ı yeşil kimliğine tekrar kavuşturmakta kararlı. FEDEK...

Haberi Oku