BÖLGEMİZ:
Iğdırlı Sinan Bayat Meclis Yolunda

14 Mayıs 2023'te yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine 40 gün kala siyasi partilerin ve adayların çalışmaları da hızlanarak sürüyor.

İstanbul'da uzun yıllardır avukatlık yapan Sinan Bayat, CHP İstanbul 3. Bölge Aday Adaylığını açıkladı. CHP Beylikdüzü lçe Başkanlığı'nda yapılan aday tanıtım toplantısında konuşan Avukat Sinan Bayat, "Haremilerin saltanatını biz salladık, biz yıkacağız. Diyelim mi?" diyerek katılımcılara seslendi.

BAYAT: REİS'İN VE ADAMLARININ HUKUKU HÜKÜM SÜRÜYOR

Toplantıda konuşan Av. Sinan Bayat, şunları söyledi;

"Ülkemizde, bilindiği gibi kuvvetler ayrılığında yasama işlevini, Türkiye Büyük Millet Meclisi yapmaktadır.  Bir de istisnai olması gerekirken artık istisnadan çıkarak, TBMM’nin yerine geçerek, adeta yetki gasbı ile, kararnameler çıkartarak, yasama görevini yapan bir Cumhurbaşkanımız var.

Peki meclis ne yapar? Meclis ‘’kadını erkek, erkeği kadın’’ yapmanın dışında her şeyi yapar. Bu nedenle bu seçimde Cumhurbaşkanlığını kazanmamızın yanında, Türkiye’nin her yerinden milletvekili çıkarıp, hatta millet ittifakı ortaklarımızla birlikte, anayasayı değiştirmek için gerekli olan 400 milletvekili çoğunluğunu da yakalamamız gerekiyor.

Yıllar önce yeri asla doldurulamayacak araştırmacı – gazeteci yazar merhum Uğur Mumcu ‘’Türk Hukuk sistemini ‘’ çok güzel özetlemişti. Ona göre Türk vatandaşları; İsviçre medeni kanununa göre evlenen, İtalyan ceza yasasına göre cezalandırılan, Alman ceza muhakemeleri usulü yasasına göre yargılanan, Fransız idare hukukuna göre idare edilen ve İslam hukukuna göre gömülen kişilerdir” demişti.

Peki şu an da hangi hukuk ve yargı sistemi var. Artık hepimiz biliyoruz ki, ülkemizde ‘’Reis’in ve adamlarının hukuku, yargı sistemi var.
Bu durumun en somut örneği, İBB. Başkanımız Sn. Ekrem İmamoğlu’nun YSK. üyelerine hakaretten, sözüm ona ‘’Ahmak’’ dediği için yargılandığı davada adeta suç uydurularak, ceza verilmesi davasını gösterebiliriz. Dünya Hukuk tarihinde çok bilinen ‘’DREYFUS ‘’ davasının yerini artık ‘’AHMAK’’ davası almıştır. Bu rezillikte onlara yeter de artar.

"YARGININ BAĞIMSIZLIĞINI TEKRAR KİM SAĞLAYACAK?
 
Adalet yürüyüşünü hatırlatan Bayat, "Filozof Pascal’a göre‘’ Kuvvete dayanmayan adalet aciz, adalete dayanmayan kuvvet zalimdir.’’

Ne yazık ki ülkemizde; Yargı bağımsızlığının olmadığı, eşitler arasında eşitlik hukukunun uygulandığı, emir komuta zinciri içerisinde yürüyen, dikta hukuk sistemi uygulanmaktadır. Özetle ‘’tuz kokmuştur, tuz.
 
Peki Hukukun Üstünlüğü, Yargının Bağımsızlığının, yeniden tesisi ülkemizde olur mu?

25 günde 420 Km, Hak, Hukuk Adalet için yürüyen, ayakları nasır tutan, su toplayan, doktorların yürümesi sakıncalıdır demesine rağmen geri adım atmayan Türkiye Cumhuriyetin 13’ncü Cumhurbaşkanı Adayı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu ve onun arkasından giden milyonlar yapamayacakta, kim yapacak. Soruyorum size…
Tam da bu noktada, milletvekili seçilirsem partimin görevlendirmesi ile ‘’Anayasa ve Adalet Komisyonlarında’’ görev alarak, Hukukun Üstünlüğünün, Yargının Bağımsızlığının yeniden tesisinde katkım olursa, ne mutlu bana." şeklinde konuştu.

"50+1'LE DEĞİL, YÜZDE 60-65'LE ALMALIYIZ"

14 Mayıs seçimlerinin ne kadar kritik olduğunun altını çizen Bayat, "Bana bazen soruyorlar. Mevcut İktidar değişir mi diye. Ben de değişir diyorum.

Niye mi; Çocuk tacizleri, ekonomik krizler, mülteci sorunu, ‘’Allah affetsin, biz yanıldık gibi devletin bekasını sıkıntıya sokan yanlış politikalar, para sıfırlamalar, çadır satmalar, kirasını, faturalarını ödeyemeyen, çocukları üşümesin diye, saç kurutma makinesi ile çocukların odasını ısıtıp, diğer odada kendini asan anne gibi, yürekleri dağlayan binlerce hadise. Saymakla bitmez.

Pişmiş tavuğun başına gelmeyenler, hepimizin başına geldi. Şimdi bir daha soruyorum. Bunların gitmesi, değişmes için daha ne gerekiyor. ‘Ebrehe’nin fil ordusunu bozguna uğratan EBABİL kuşlarını bekliyorsanız, daha çok beklersiniz.

Bizim ebabil kuşlarına ihtiyacımız yok. Cumhur ittifakına oy vermiş kişileri ikna edip, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verdirtecek, çalışkan , cesur  yüreklere ihtiyacımız var.

Eğer sizi motive edecekse size şimdiden müjde vermek istiyorum. Rehavete kapılmayalım ama, SEÇİMİ BİZ KAZANIYORUZ. Bana göre sadece 50 + 1 ile kazanmak yetmez. Yüzde 60-65 bandında bir zaferle seçimi kazanalım ki, onları bir daha geri dönmemek üzere siyasi tarihin çöplüğüne gönderelim." ifadelerini kullandı.

"ÖNÜMÜZDE ÇİFTE BAYRAM VAR"

Türkiye'nin önünde iki bayram olduğunu ifade eden Bayat şöyle konuştu;

"Kıymetli  misafirlerim, sizler gibi, ateşten gömlek giyerek yıllarca çok zor koşullarda mücadele ederek,  Türkiye’nin birleştirici gücü olmak için halkımızı ilmek ilmek örgütleyen, ‘’ bunlar yan yana gelmez’’ denilen partileri bir araya getiren,  PKK’nın saldırısına uğrayan tek genel başkan olan ve yine şehit cenazesinde adap bilmeyen inek hırsızlarının saldırısına uğrayan, erdemli, dürüst, adam gibi adam, Anadolu’nun Kemal’i, 13. Cumhurbaşkanı adayımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’na , Türkiye’deki tüm parti mensuplarımıza, yurtsever vatandaşlarımıza ve her koşulda benden desteğini esirgemeyen kıymetli eşime huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Herkese başarılar diliyorum. Ayağımıza taş değmesin…
 
Önümüzde iki bayram var.  Öncelikle Ramazan Bayramını kutlayacağız. Daha sonra ise 14 Mayıs’ta yapılan seçimlerin akabindeki Demokrasi Bayramını kutlayacağız. Bayramımız şimdiden kutlu olsun.
 
Katılım sağladığınız için çok teşekkür ediyorum.
Saygılarımı, hürmetlerimi arz ediyorum.
 
Nazım’ında dediği gibi ‘’ Çaresi yok usta biz kazanacağız. ‘’

SİNAN BAYAT KİMDİR?
1980 yılında, Iğdır’ın Aralık ilçesinde doğdum. İlk, Orta ve Lise öğrenimimi Aralık İlçesinde; Hukuk lisans eğitimimi ise 2006 yılında İstanbul’da tamamladım.
Kurucusu olduğum, Beylikdüzü sınırları içerisinde bulunan Hukuk Büromda, Avukatlık mesleğimi ifa etmekteyim.
Kıymetli eşim Av. Birsen Soysal Bayat ile 2017 yılında evlendim ve bu evliliğimizden ‘’Yaren Birsen’’ adında, dünyalar tatlısı bir kız çocuğuna sahibiz.
 
Gerek partimizin düzenlediği ve gerekse hukukçu ve siyasi kimliğimi geliştirmek adına katıldığım ve aralarında Sodev sertifikalarımın da bulunduğu, birçok eğitim kurumundan alınmış uzmanlık belgelerim bulunmaktadır.
 
Genç yaşlarda siyasete başladığım, Cumhuriyet Halk Partisi’nin başta Hukuk Komisyonları olmak üzere çeşitli kademelerinde görevler aldım.
2015 yılında yapılan genel seçimlerde partimizin ön seçim Milletvekili aday adayı oldum.

Mesleki yeterliliğe  sahip ve parti emekçisi olmaya inanan birisi olarak, siyaset yapan birinin toplumsal karşılığı olma gayesi ile, birçok STK’da görevler aldım, halen de, bu görevlerim devam etmektedir. Bilindiği gibi özellikle İskandinav ülkelerinde örneğin İsveç’te stk’lara üye olmayan kişiler neredeyse siyaset yapamıyor. Çünkü dernekleri, vakıfları siyasi partilerin acemi birliği gibi gören bir anlayış var.

Bu gaye ile :
- İstanbul Barosu Komisyon üyelikleri
- Sosyal Demokrat Avukatlar Platformu Başkanlığı
- İstanbul Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Bşk. Yrd.
- Dünya Iğdır Dernekler Federasyonu Bşk. Yrd.
- İstanbul Azerbaycan Derneği Danışma Kurulu Bşk. Yrd.
- İstanbul Iğdır Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanlığı
- Atatürkçü Düşünce Derneği
- Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği
 
gibi, STK’larda görevler üstlendim. Atatürk’e hakaret eden başta p Akit tv - gazetesi olmak üzere, birçok davada şikayetçi sıfatı ile, başka yurtseverlerin de katkılarıyla, bu kendini bilmez densizlerin ceza alması için var gücümüzle mücadeleler ettik.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

FEDEK BAĞLARI, çölleşmeye dur diyor!
FEDEK BAĞLARI Gönüllüleri, Yeşil Iğdır'ı yeşil kimliğine tekrar kavuşturmakta kararlı. FEDEK...

Haberi Oku