BÖLGEMİZ:
 TAYFUN: DOSTLARLA İFTAR SOFRASINDA OLMAK MUTLULUK VERİCİDİR

LT Konfeksiyon Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tayfun’un uzun yıllardır geleneksel hale getirdiği dostlarıyla gemide iftar ve boğaz gezisi etkinliği, bu sene de gerçekleştirildi.

Bir aile şirketi olan LT Konfeksiyon yönetiminin geleneksel hale getirdiği gemiyle boğaz turu ve sonrasındaiftar sofrası etkinliği bu sene de gerçekleştirildi. Dostlarıyla iftar sofrasında bir araya gelen İş insanı İrfan Tayfun burada yaptığı konuşmasında gelen dostlarına teşekkür ederek, Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramlarını kutladı.

BEKLENEN FEDERASYON KURULDU

Etkinlikte bulunan Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği yönetimi uzun süredir çalışmaları devam eden ve yeni kurulan ‘Dünya Iğdır Dernekleri Federasyonu’nun son imzalarıbu etkinlikte attılar. Iğdırlılar“Bir taşla iki kuş vurdular” olarak değerlendirilen bu imzalardan sonra sivil toplum kuruluışu adına yeni döneme geçilmiş oldu.

DÜNYA IĞDIR DERNEKLERİ FEDERASYONU BAŞKANI ABDULHADİ AKMUGAN

LT Konfeksiyon tarafından gerçekleştirilen etkinlikte kuruluş aşamasının son imzalarının atılmasından ardından Dünya Iğdır Dernekleri Federasyonu’nun kurucu başkanı olarak görevlendirilen Abdulhadi Akmugan yaptığı konuşmada öncelikle İrfan Tayfun ve kardeşlerine, federasyonun kurulmasında görev alan kurucu dernek başkanlarına, yönetim kuruluna ve tüm katılanlara teşekkür etti. Akmugan, federasyonun amaçlarından şu şekilde bahsetti:

“Iğdır ve Iğdırlıların birliği adına kaygısı olan insanların bir araya gelerek kurduğu bu federasyonumuzun en önemli görevlerinden biri dünyanın neresinde olursa olsun ulaşabildiğimiz tüm Iğdırlıların sesi olmak, tanışmasına kaynaşmasına vesile olmaktır.”

İSMİ NEDEN DÜNYA IĞDIR DERNEKLERİ FEDERASYONU?

Akmugan, konuşmasının devamında federasyonun isminin neden Dünya Iğdır Dernekleri Federasyonu olduğunu da şöyle özetledi: “Hepimiz biliyoruz ki 1970’li yıllarda Türkiye’nin genelinde olduğu gibi Iğdır halkıda aş, iş, ekmek diyerek yorganını sırtına aldı ve İstanbul, Ankara, İzmir hatta Avrupa ve dünyanın her noktasına gitti. Doğal olarak da insanlarımız birbirinden ve kültürel değerlerinden koptu. Bu gerçekleri de göz önünde bulundurarak federasyonun kurucu beş derneği bir araya gelerek sadece Türkiye de değil tüm dünyada ki Iğdırlıların birbirine, memleketine köyüne ulaşması adına köprü görevi görmeyi amaçladık.

‘Neden beş dernek’ sorusuyla da zaman zaman karşılaşıyoruz. Beş dernek olmasını nedeni hızlıca federasyonun kurulmasını sağlamaktır. Ve bunu da gerçekleştirdik. Çünkü kurulma süreci yorucu bir süreçtir, bürokratik işlemleri çoktur. Gördüğünüz gibi aylardır uğraşmamıza rağmen son imzaları da burada denizin ortasında atmış olduk. Federasyonumuz denizler ve okyanuslar kadar bereketli ve hayırlı olsun. Bu gün itibariyle federasyonumuza katılmak isteyen tüm derneklerimizi de evraklarını tamamlamak şartıyla bünyemize alacağız.” dedi. 

PERİHAN ABAY’IN İLK KİTABI GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyesi de olan Dr. Perihan Abay’ın yazdığı “Etik Liderlik Ve Örgütsel Adalet Algısının Örgütsel Sinizm Davranışlarına Etkisi” isimli kitabı da ilk önce bu etkinlikte görücüye çıktı.

DÜNYA IĞDIR DERNEKLERİ FEDERASYONU KURUCU DERNEK VE BAŞKANLARI

Iğdırlılar Sosyal Dayanışma Ve Kültür Derneği Başkanı Cafer Kılıç

Esenyurt Iğdırlılar Dernek Başkanı Ali Sakar, İskader Başkanı Ali Angi, Tuzluca Kalaça Köyü Dernek Başkanı Serkan Tayfun, Tuzluca ve Çevre Köyleri Dernek Başkanı Kahraman Akdemir

KENT YAŞAM



Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Tuzluca'da kazanan CHP, mazbatayı alan...
Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde seçimi CHP kazandı ancak mazbata AK Parti adayına verildi.

Haberi Oku