BÖLGEMİZ:
Karakoyunlu'da Su Sevinci

Suyun siyaseti olmaz.

Su hayattır.

Su Candır.

Su ekmektir.

Değerli dostlar bildiğiniz gibi Iğdır ili Karakoyunlu ilçemiz stratejik ve tarımsal anlamda bölgenin en önemli yerleşim yerlerinden biridir.

Hemen aşağımızda Aras Nehri, arkamızda asırlara meydan okuyan Ağrı Dağı var ama maalesef asırlardır bu bölge ne sudan nede dağdan tam anlamıyla faydalanamıyor. Aynı zamanda 2 kilometre ötemizde Bulakbaşı Kuş Cenneti ve Ağrı Dağı’ndan gelen muhteşem su kaynağı var ve buradan da maalesef faydalanamıyoruz. Yani anlayacağınız 1920 Cumhuriyet döneminden bu yana Karakoyunlu'nun su problemine çözüm bulunamamış, halk arasında su problemimden dolayı her yıl sıkıntılar yaşanmış, kimse istediği seviyede tarlasından mahsul alamamış ve birçok çiftçi ekin ekmekten vaz geçip başka yerlere göç etmek zorunda kalmıştır.

Şimdi gelelim asıl meseleye değerli dostlar suyun siyaseti olmaz. Biz bu memleketin inkişafı için geleceği için hizmet eden insanlara maddi destek olamasak da bari bir defa da olsa "SAĞOL" demek lazım.

Evet; belki de hayallerimizin tam anlamıyla gerçekleşmediği için siyasilere kırgın olabiliriz tabi ki dozunu kaçırmadan eleştirebiliriz ama yapılan güzel işleri de takdir edip desteklemeliyiz. Anladığım kadarıyla Karakoyunlu Zengana mevkii ayak tarafı Melekli beldesi sınırından akan Menba suyu Karakoyunlu Belediyesi’nin yapacağı kanalla Recep Meydanı mevkiin alt tarafında Karakoyunlu arkına aktarılacak ve bu su 12 ay yaz kış akacak bundan güzel ne olabilir. Tüm hayallerimizin gerçekleşmesi için lütfen çaba sarf edelim

Karakoyunlu'yu gelecekte tatil beldesi yapmak için hep beraber çalışalım, hizmet edenlerde destek olalım.

Bayram Ali Ballı Bey’e hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

Saygılar selamlar.

Sefer Karakoyunlu –Karakoyunlu Ata Ocağı



Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Tuzluca'da kazanan CHP, mazbatayı alan...
Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde seçimi CHP kazandı ancak mazbata AK Parti adayına verildi.

Haberi Oku