BÖLGEMİZ:
KAYNAK ERİŞİMİ SIKINTISI YAŞAYAN 12. SINIF ÖĞRENCİLERİNE SORU KİTAPÇIĞI DAĞITILDI

 Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğü, Iğdır’da kaynak erişimi konusunda sorun yaşayan ve Üniversite sınavına hazırlanan 12. Sınıf öğrencileri için Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından uzman kişilerce hazırlanan sorular  taranarak  oluşturulan soru kitapçığı fasikülleri İl Milli Eğitim Müdürümüz Hakan Gönen  ve Ölçme Değerlendirme Merkezinden sorumlu şube müdürü Sedat Bilir tarafından öğrenciler evlerinde ziyaret edilerek verildi.    

            Iğdır il Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen,”  12.sınıfta öğrenim gören Üniversite sınavına hazırlanan, ders kaynağına erişim sıkıntısı çeken ,dezavantajlı öğrencilerimize destek vermek amacıyla ,bakanlığımız  Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan sorular,müdürlüğümüz   Ölçme  ve Değerlendirme  Merkezi  tarafından taranarak hazırlanan sorulardan oluşan soru kitapçığı hazırladık öğrencilerimize dağıtıyoruz .Bu Pandemi döneminde faydalı olacaktır.”dedi.

 Amaçlarının özellikle köylerde, ilçelerde ders,soru kaynağı sıkıntısı çeken  yerlere soru kitapçıklarını öğrencilerin ayağına kadar götürmek olduğunu vurgulayan  Gönen,”İlimiz genelinde okul müdürleri tarafından belirlenen öğrencilerimize , hazırladığımız sorulardan oluşan ve müdürlüğümüz tarafından fasiküle dönüştürülen kitapçıklar, okullarımıza dağıtılıyor.Kitapçıkları  köy köy ev ev gezerek öğrencilerimize dağıtıyoruz. Öğrencilerimize Üniversite sınavında başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.

Evlerinde soru kitapçıklarını Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen’in elinden alan öğrenciler ve velileri “Milli Eğitim bakanı ve Müdürüne teşekkür ettiler.Derslerine daha çok çalışacaklarını söylediler.

Şube Müdürü Sedat Bilir’de”  Fasiküller Türkçe, Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi , Felsefe , Matematik, Fizik, Kimya, ve Biyoloji derslerinden oluşmaktadır. ”dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

MHP’li Meclis Üyesi Adayları Iğdır’ı...
Iğdır’da Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Genel Meclis adaylarının açıklanmasıyla birlikte seçim...

Haberi Oku