BÖLGEMİZ:
Kılıç: Tazelediğimiz güvene layık olmaya çalışacağız

 Merkezi Küçükçekmece Sefaköy’de bulunan ve 2010 yılında kurulan Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği 6. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Tek listeyle girilen kongrede mevcut başkan Cafer Kılıç, delegelerin tamamının oyunu alarak güven tazeledi.

KAHVALTI GELENEĞİ BOZULMADI

2010 yılından beri faaliyetlerini sürdüren Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği’nin 6. Olağan Genel Kurul seçimi geçmiş kongrelerde olduğu gibi geniş katılımlı ve kahvaltılı oldu. Yoğun katılımla gerçekleşen kongrede hali hazırda görev yapan başkan Cafer Kılıç delegelerin tüm oyunu alarak yeniden başkan seçildi. Küçükçekmece Sefaköy’de bulunan dernek binasında yapılan kongreye dernek üyeleri, iş insanları, sanatçılar ve çok sayıda Iğdır yöresini temsilen faaliyet gösteren dernek başkanı ve yönetimleri katıldı. Geleneksel kongre stresi ve telaşının aksine, delegeler bir arada olmanın tadını çıkarırken, mevcut başkan ve başkan adayı Cafer Kılıç yaptığı teşekkür konuşmasında ayrıca yapılan faaliyetleri de özetledi.

Kılıç, yaklaşık bir yıl önce istifa nedeniyle boşalan başkanlık koltuğuna mevcut yönetim kurulunun talebi doğrultusunda getirilmişti.

KILIÇ: YAPTIKLARIM YAPACAKLARIMIN TEMİNATIDIR

Yeniden oy birliği ile başkanlığa getirirken Cafer Kılıç, yaptığı konuşmada özetle şunlara değindi: Öncelikle burada bulunan veya gönlü bizimle olan tüm dostlara ve dernek üyelerine teşekkür etmek istiyorum. İçinde bulunduğumuz bu dernek, kurulduğu günden beri Iğdırlıların çatı adresi olmuştur. Ve ben de kurulduğu günden beri bu dernekte hep görev aldım ve elimden gelenide her zaman yaptım. Bununla birlikte bir yıl öncesine kadar genel sekreter olarak görev yaptığım derneğimizde ( nedeni bizde kalsın) bir nedenden dolayı başkan istifa etti ve yönetim kurulunun önerisi ve oy birliği ile başkanlığa seçildim. Ve göreve geldikten sonra yine yönetim kurulunun büyük çoğunluğunun maddi manevi desteği ile çok güzel etkinliklere imza attık. Ve yaklaşık 13 yıldır yönetiminde bulunduğum derneğin başkanı olduktan sonra daha çok çalıştım daha çok koşturdum ve daha çok maddi imkân sağladım. Neden, çünkü sizler bana güvenip Iğdır’ımızın adını taşıyan bir derneğin başkanlığını vermiştiniz. Öncelikle geride bıraktığım başkanlık sürem için sizlere teşekkür etmek istiyorum. Günümüze geldiğimizde ise yine sizlerin talepleri doğrultusunda bu sefer üyelerin de katıldığı geniş katılımlı bir oylamayla seçilmiş olarak sizlere ve dolayısıyla Iğdır’ımıza ve Iğdırlılara hizmet edeceğim. İkinci kez böylesi önemli ve benim için kutsal bir göreve layık görülmem beni bir kat daha sorumluluk altına soktu. Çok hoş ve herkese nasip olmasını istediğim bu kutsal görev için de tekrardan sizlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ve şunu eklemek istiyorum; bu görev çok kutsal bir görevdir ve yüksek sorumluluk isteyen bir görevdir. Bu temelde yükümün ağırlığının da farkında olarak geçmiş 13 yılda yaptıklarım bundan sonraki yapacaklarımın teminatıdır diyorum ve bana gösterilen güveni boşa çıkarmayacağımı tekrardan belirtmek istiyorum.

ORTAK GÖRÜŞ, CAFER KILIÇ ÇOK BAŞARILI

Dernek merkezinde gerçekleştirilen kongreye katılan eski başkanlar ve çok farklı kurumlarda yönetici konumunda olan bürokratlarda yaptıkları konuşmalarda derneğin önemine ve tüm başkanların özverisine vurgu yaptılar. Cafer Kılıç’la derneğin bir adım daha ileri gittiğini vurgulayan konuşmacılar, buradaki başarı başkan ve yönetim kurulunundur. Öte yandan Iğdır dernekçilikte çok gerilerde görülse de aslında içinde bulunduğumuz dernek sayesinde bu tablonun değiştiği dile getirildi. İstanbul’da Iğdırlıların dernekçilik adına önemli bir eksiğini tamamlayan ve STK anlamında önemli katkılar sunan bu dernek sayesinde Iğdır’ın STK ortalamasının yükseldiği ve bunu da bu derneğe borçlu olduğunun altı çizildi. Konuşmacılar, ayrıca 30 kişiden oluşan başka bir örneği olmayan bu derneğin çok daha güzel hizmetlere imza atacağına inandıklarını da sözlerine eklediler. 

Son olarak Iğdırlı sanatçı Latif Ayyıldız, serhat illerindeki kardeşliği anlatan bir şiir okuyarak kahvaltıya damga vurdu.Serkan Horuz-Süleyman Çay/KENT YAŞAM 



Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

FEDEK BAĞLARI, çölleşmeye dur diyor!
FEDEK BAĞLARI Gönüllüleri, Yeşil Iğdır'ı yeşil kimliğine tekrar kavuşturmakta kararlı. FEDEK...

Haberi Oku