BÖLGEMİZ:
Kola değil karpuz tüketin

 Iğdır’da 16 yıl önce çiftçilik yapmaya başlayan Alican Açkan,100 dönüm arazi üzerinde organik tarım yaparak, şehirdeki diğer çiftçilere örnek oluyor.

Bölgede bir ay önce yetiştirdiği doğal karpuzlarla herkese örnek olarak para kazanılacağında ispatlayan Alican Akçan yeni organik karpuzlarını bu sefer 30 gün önce piyasaya sürdü.


Ürünleri bölge illerin yanı sıra geçen yıl Azerbaycan, Nahcıvan’a ihraç eden Alican Açkan, ürünlerinin doğal olmasına ciddi önem veriyor.

Açkan, şunları söyledi: “. Burada ürettiğim ürünlerim yüzde 100 organik ürünler ve bu ürünler marka haline gelmiş durumda. Kabak aşısız olan karpuzlarımın tohumunu kendim ürettim. Kendi yerli tohumdan yetişti. Bunun yanında Kars, Ağrı, Ardahan, Erzurum, ve bir çok ile gönderiyorum.”şeklinde konuştu.

Karpuz üreticisinin zorda olduğunu belirten Açkan,”Bu sene havalar sıcak geçiyor.Karpuz para etmiyor.Bir kırılma var sayın devlet yetkililerinden isteğimiz bize destek versinler.Nasıl patates soğan üreticisine destek verildiyse bize de versinler bu fiyata karpuzu satarsak zarardayız.Gelecek yıl kimse karpuz ekemeyecek duruma gelecektir.Bundan dolayı devlet büyüklerimiz destek vermelidir.Ürün nedense para etmiyor.”dedi.

Vatandaşlara da seslenen Örnek çiftçi Alican Açkan, şunları söyledi:”Kola yerine Karpuz tüketin, bir hasta ziyaretine misafirliğe gidince kola yerine karpuz götürün. Paramız ülkemizde kalsın çiftçi ürününü satarsa, çiftçi kazanırsa memleket kazanır. Kolaya verilen para dış güçlere gider, karpuza verilen para ülkede kalır. Herkes kazanır.”


Iğdır’ın Oba köyünde üretilen örtü altı olarak erken üretilen 15-30 kg karpuzlar Iğdır’da marketlerde satılmaya başlandı. Karpuz Üreticisi, Alican Akçan “ört altı haşlama yöntemle karpuz ektim normal hasattan 30-50 gün önce hasadını yapıyorum. Dışarıdan gelen karpuzlar kabak aşılıdır. Gerçek karpuz benim yetiştirdiğimdir 150 ton karpuz bekliyorum... Tamamen organik ve kimyasal madde yoktur. ” dedi.

Iğdır’ın Oba köyünde üretilen örtü altı olarak erken üretilen 15-30 kg karpuzlar Iğdır’da marketlerde satılmaya başlandı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

MHP’li Meclis Üyesi Adayları Iğdır’ı...
Iğdır’da Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Genel Meclis adaylarının açıklanmasıyla birlikte seçim...

Haberi Oku