BÖLGEMİZ:
MERHUM HACI SELAHATTİN ÜNSAL ADINA IĞDIR VAKFINA BAĞIŞ

   Bir süre önce vefat eden Iğdır’ın en eski esnaflarından Hacı Selahattin Ünsal adına Iğdır vakfına bir miktar para bağışı yapıldı.

            Iğdır Azerbaycan Evi derneği başkanı Serdar Ünsal,”Merhum babamız Hacı Selahattin Ünsal hayrına Iğdır vakfına öğrencilere burs olarak dağıtılmak üzere bir miktar bağışta bulunduk. İhtiyaç sahibi ailelere yardım ettik. İleride yine bağışımız olacak. Iğdır Vakfı ihtiyaç sahibi öğrencilere burs vererek onların okumasına vesile oluyor.Iğdır’da yıllardan beri süregelen bir gelenek var ihsan yemeği biz ihsan yemeği vermek yerine bağışta bulunmayı ihtiyaç sahibi ailelere yardım yapmayı tercih ettik.Rahmetli babamın vasiyeti de bu yöndeydi.Verilen ihsan yemeğini ihtiyaç sahibi aileler değil varlı olan taziye yerine gelen insanlar yiyor. Taziye yerinde dini hocalarımızın da tavsiyeleri var ihsan yemeğinin kaldırılmasını istiyorlar. Yakını ölen insan acısını yaşamadan, yemek derdine düşüyorlar. Verilen ihsan yemeğini de zenginler yiyor. Bunun için hocalarımız da ihsan yemeği yerine ihtiyaç sahibi ailelere ve maddi durumu iyi olmayan öğrenciler yardım yapılmasını tavsiye ediyor. Bizde bu söyleme uyarak Iğdır vakfına ve ihtiyaç sahibi kişilere yardım ettik.Bir Iğdırlı olarak taziye yerlerinde yemeğin kaldırılmasından yanayım.Biz bir adım attık inşallah arkası gelir.Kimse mahalle baskısına ve çevre ne der gibi sözlere itibar etmesin.İhsan verecek olan var, vermeyecek olan var öyle insanlar var ki çevre ne der diyerek bankadan kredi çekerek ,borçlanarak  ihsan yemeği veriyor. ;İhsan yemeğinin de ölen kişiye hiçbir hayrı yoktur.”dedi.

               Iğdır vakfı başkanı Özgür İnan Zor’da”Serdar Ünsal, hocama bağışlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Hacı Selahattin Ünsal amcayı da Allah rahmet etsin mekanı cennet olsun .Serdar hocam  güzel bir başlangıç yaparak ihsan yemeği yerine  vakfımıza ve ihtiyaç sahibi, ailelere bağışta bulunmayı tercih etmiştir.  Iğdırlı hemşerilerimiz ihsan yemeği yerine vakfımıza bağışta bulunabilirler. İhtiyaç sahibi öğrencilere burs veriyoruz. Çocuklarımın okuması için çalışıyoruz. Her yıl 1000’e yakın öğrencimiz burslarımızdan ve giyecek,kırtasiye yardımlarımızdan faydalanıyor. Vatandaşlarımızın bağışını bekliyoruz. ”şeklinde konuştu.


Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Tuzluca'da kazanan CHP, mazbatayı alan...
Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde seçimi CHP kazandı ancak mazbata AK Parti adayına verildi.

Haberi Oku