BÖLGEMİZ:
NAHÇIVAN ÖZERK CUMHURİYETİNDEN GELEN YARDIM TIRI 52 OLDU

 Iğdır valiliği Afad yardım merkezine depremin ilk gününden bugüne kadar Nahçivan Özerk Cumhuriyetinden 52 tır yardım malzemesi Türkiye’ye geldi.

Azerbaycan halkı ayrı yardım yaparken Türkiye’ye komşu Nahçıvan Özerk Cumhuriyetindeki Azerbaycanlı vatandaşlarda ayrı katılarak imkanları ölçüsünde yardım gönderiyor.

Depremin duyulmasının ardından Kısa sürede organize olan Nahçıvan halkı, Türk Başkonsolosluğunun organizesi ile 52 tır yardım malzemesini deprem bölgesine ulaştırdı.



Yapılan Yardımlarla alakalı Türkiye Cumhuriyetinin Nahçıvan Başkonsolosu Asip Kaya ,Ülkemizin 10 ilinde yaşanan vahim deprem felaketi tüm dünyada büyük bir üzüntü yaratmıştır. Birçok ülkeden yardım malzemesi ve arama kurtarma ekibi ülkemize gelerek çalışmalara katılmışlardır. Azerbaycan ve Nahçıvan halkı kardeşlerinin yardımına ilk koşan ülke olmuşlardır. Halkımız canla başla yardım toplamak için koşuşturmuş, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Yetkili Temsilcisi Sayın Fuad Necefli, Müstakil Karma Ordu Komutanlığı ve Nahçıvan resmi kurumları olağanüstü bir gayret sarf ederek yardımların toplanması ve sevkinde destek olmkuşlardır. ATATÜRK; ‘AZERBAYCAN’IN SEVİNCİ SEVİNCİMİZ, KEDERİ KDERİMİZDİR.’ Dedikten yıllar sonra Haydar Aliyev; ‘BİZ İKİ DEVLET BİR MİLLETİZ’ Sözü ile karşılık vermiştir. Bu da demek olur ki, ‘biz BİR BEDENDE İKİ CAN, TÜRKİYE AZERBAYCAN’ız. Yaralarımızın sarılmasında katkıda bulunan tüm kardeşlerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.“ dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Hakan Oğuzhan: Iğdır’ın bir alternatifi...
31 Mart yerel seçimlerinin heyecanı ve adaylar arasındaki rekabette son viraja girildi, Hakan Oğuzhan da bu...

Haberi Oku