BÖLGEMİZ:
NAHÇIVAN ÖZERK CUMHURYETİ YETKİLİ TEMSİLCİSİ FUAD NECEFLİ TAZİYE DEFTERNİ İMZALADI

 Konuyla alakalı Türkiye Cumhuriyeti Nahçıvan Başkonsolosu Asip Kaya yaptığı açıklamada: “Ülkemizde meydana gelen asrın felaketi yüreğimizi dağlamış, binlerce canımız enkaz altında kalarak yaşamını yitirmiştir. Türkiye’miz büyük bir devlettir. Elbette sabırla bu zor zamanları aşacak, acılarımızı yüreğimizin bir köşesinde hissederek yeniden küllerimizden ayağa kalkacağız. Konsolosluğumuzda bir taziye defteri açtık ve ilk olarak Nahçıvan Yetkili Temsilcisi Sayın Fuad Necefli ve Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Sabuhi Mammadov konsolosluğumuzu ziyaret ederek başsağlığı dilemiş ve açmış olduğumuz defteri imzalamışlardır. Yazılan her bir kelime devletimizin arşividir. Kardeşliğimizin, kan bağımızın, bir millet oluşumuzun bir kanıtı olarak bizden sonraki nesillere kalacak olan bu belgeler şüphesiz ki çok değerlidir. Sayın Necefli ve Sayın Mammadov’a nezaketlerinden ötürü teşekkür ederim.” Dedi.

Fuad Necef’linin Nahçıvan Yetkili Temsilciliği görevine atandığı günden itibaren Türkiye Nahçıvan ilişkilerinin her geçen gün daha da güçlenmesi sevindirici bir gelişmedir.

Ülkemizin içinde bulunduğu bu ağır yükün bitimi ile birlikte diyalogların daha da geliştirilmesi amacıyla Sayın Necefli’nin Iğdır ziyareti de planlaması en büyük arzularımız arasındadır. 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Hakan Oğuzhan: Iğdır’ın bir alternatifi...
31 Mart yerel seçimlerinin heyecanı ve adaylar arasındaki rekabette son viraja girildi, Hakan Oğuzhan da bu...

Haberi Oku