BÖLGEMİZ:
Ortak toplantı düzenle'ndi

  Azerbaycan Cumhuriyeti Diasporası ile Çalışma Devlet Komitesi Başkanı Fuad Muradov da toplantıya özel konuk olarak katıldı.

Karabağ Diriliş Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Rahman Haciyev, Azerbaycan Ordusunun Cumhurbaşkanı İlham Aliyev liderliğindeki Vatan Savaşı'ndaki büyük zaferinin, Karabağ'ın Ermeni işgaline son verdiğini ve ülkemizin toprak bütünlüğünü sağladığını söyledi. Birliğin güçlendirilmesinde yeni bir gerçeklik yaratmaktan söz etti. R.Haciyev bildirdi ki,  Karabağ Diriliş Vakfı'nın kuruluşu, ana amaç ve hedefleri, mevcut faaliyetleri ve fikirleri Azerbaycan Cumhuriyeti Birinci Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mehriban Aliyeva tarafından geçtiğimiz günlerde kamuoyuna sunulmuştur. 
 
 
      Ardından, yıkılan binaları ve yıkılan tarihi eserleri anlatan "Karabağ'da Urbisit" adlı bir belgesel ve Karabağ.Center web sitesinin tanıtım videosu gösterildi. Görüşmede Karabağ Diriliş Vakfı'nın uluslararası işbirliği imkanları, Karabağ.Center projesinin yabancı ülkelerde yapılması ve özellikle Ermeni işgali sonucu topraklarımıza verilen zarar konusunda  çalışmaların düzenlenmesi ele alındı.Azerbaycan Cumhuriyeti Diasporası ile Çalışma Devlet Komitesi Başkanı Fuad Muradov, yurt dışında kampanya yürütmek için uygun platformları ve örgütleri bir araya getirmenin ve yurt dışında yaşayan yurttaşlarımızın kurtarılmış topraklarımızı restore etmek için alınan önlemlere katılmak için bağışta bulunmalarını sağlamanın çok önemli olduğunu söyledi.Uzun yıllar yurt dışında yaşayan ve profesyonel olarak çalışan diplomatların deneyim ve tavsiyelerinden yararlanmanın önemini vurguladı.

   Toplantının moderatörü ADA Üniversitesi Rektör Yardımcısı Fariz Ismayilzadeh, İkinci Karabağ Savaşı hakkındaki gerçeklerin araştırılmasının ve dünya medyasında Azerbaycan'a karşı yayılan çarpıtılmış gerçeklere karşı ortak ve etkin bir mücadelenin önemini vurguladı.Görüşme sırasında Azerbaycan Cumhuriyeti'ni farklı ülkelerde temsil eden büyükelçiler, propaganda ve savunuculuk çalışmaları hakkında ilginç bilgiler ve fikirler paylaştılar, yurttaşlarımızı ve yatırımcılarımızı bağış toplama, restorasyon ve inşaat işlerine dahil etmenin gerekliliğini belirttiler ve teklif sundular.
   
 
     Son olarak, Karabağ Diriliş Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Rahman Hajiyev, Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'a, Diaspora ile Çalışma Devlet Komitesi Başkanı Fuad Muradova, ADA Üniversitesi'nin yönetimine  ve Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'a  ve davete katılan büyükelçilere teşekkür etti. 

 
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

MHP’li Meclis Üyesi Adayları Iğdır’ı...
Iğdır’da Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Genel Meclis adaylarının açıklanmasıyla birlikte seçim...

Haberi Oku