BÖLGEMİZ:
Otelde zehirlenen çift için yargılama bile yok

 Evliliğe adım atıp Kapadokya’da balayına çıkan Mutlu ve Kader Akbaş, kaldıkları otelde karbon monoksit zehirlenmesi sonucu hayatlarını kaybettiler.

İTİRAZ EDİP SERBEST KALDILAR

Otelin kazan dairesinden bu gazın sızdığı şüphesi ortaya çıkmış olaya ilişkin 3 kişi ifadelerinin ardından tutuklandıktan sonra yapılan itiraz üzerine serbest bırakıldı. Şüphelilerin serbest bırakılmasını Akbaş ailesi avukatı dosyayı inceleyip fark edince mahkemeye yapılan itiraz karşılıksız kaldı.

Böylece hayatını kaybeden çift hakkında yargılama bile olmadı.


“ACIMIZ 10’A KATLANDI”

Mutlu Akbaş’ın babası Famil Akbaş ise davanın daha duruşmasının görülmediğini ancak olayla ilgili gözaltına alınan 3 kişinin daha sonra serbest bırakıldığını ifade ederek, “Mahkeme görmeden, duruşma olmadan bunlar mahkeme tarafından tutuksuz yargılamak üzere serbest bırakılmış. Kararı görünce acımız 10’a katlandı. Acımız zaten büyük ben çocuklarımı bir otel odasında balayında zehirlenerek kaybetmişim. Olaya sebebiyet veren kişiler yargılanmadan tutuksuz yargılanmak üzere Ürgüp hakimi serbest bırakmış. Avukatımızın itirazlarına rağmen itiraz ret edilmiş. Dosya tamamlanmamış daha. Hiç mahkeme olmadı daha mahkeme günü daha belirlenmedi. Daha dosya tamamlanmadan bu şahısları serbest bırakmışlar. Adalet istiyoruz. Birisi sebep olacak sonra elini kolunu sallayarak sokakta gezecek” dedi.


“İKİ GÜN FARK ETMEDİLER”

Gaz zehirlenmesi kaynaklı ölüm nedeniyle ihmalkarlık olduğuna dair kesin bulgular olan olayda itiraz sonucu serbest bırakılan şüpheliler sebebiyle acılı aile verilen kararı sorguluyor.

Genç çiftin akrabalarından Serkan Akbaş gazetemize konuşarak, “Kesinlikle büyük bir ihmal var ortada. Kader’le Mutlu otel odasın hayatını kaybediyor ve otel çalışanları bile bu durumu 2 gün sonra fark ediyorlar. Otellerde günlük olarak odalar kontrol edilip temizlenmez mi?” diyerek isyan etti. Serkan Horuz/KENT YAŞAM

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

FEDEK BAĞLARI, çölleşmeye dur diyor!
FEDEK BAĞLARI Gönüllüleri, Yeşil Iğdır'ı yeşil kimliğine tekrar kavuşturmakta kararlı. FEDEK...

Haberi Oku