BÖLGEMİZ:
SERDAR ÜNSAL,” AZERBAYCAN BÜYÜKELÇİLİĞİNE YAPILAN SALDIRI TÜRK DÜNYASINA YAPILMIŞTIR”

 Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Iğdır Azerbaycan Evi Derneği başkanı Serdar Ünsal,” Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Tahran Büyükelçiliğine düzenlenen silahlı saldırı Türk dünyasına yapılmış bir saldırıdır. İran devleti bu saldırıyı aydınlatmalı katilin arkasındakileri ortaya çıkarmalıdır. Dedi.

         Tahran’da meydana gelen bu saldırının arkasında  Asala terör örgütü, veya fanatik Ermenileri  olup olmadığının araştırılması gerektiğini söyleyen Serdar Ünsal,” Ne tesadüftür ki  27 Ocak ,Türkiye'nin Los Angeles Başkonsolosu Mehmet Baydar ile Konsolos Bahadır Demir 27 Ocak 1973 tarihinde Ermeni terör örgütü ASALA tarafından şehit edildiği gündür.Bu haince vahşice saldırının arkasında Karabağ’da yenilen Türk’ün yumruğunu yiyen  Türk düşmanı Ermeniler mi vardır yoksa Türk düşmanı başka örgütler mi? Yoksa İran ile Azerbaycan’ın arasını bozmak isteyen iç ve dış güçler mi var. İran devleti bu konuda gerekli araştırmayı yapmalı katil kimin maşasıdır kimlerle bağlantılıdır.  Ortaya çıkarmalıdır. Çünkü elçilik binasında güvenlik zafiyeti vardır. Saldırgan o silahla nasıl içeriye girmiştir. Elçiliği korumakla görevli İran polisi bu saldırgana nasıl izin vermiştir. Bütün bunları sorgulamalıdır.” şeklinde konuştu.

          Ünsal,”Tek millet iki devlet anlayışıyla her zaman Can Azerbaycan'ın yanındayız. Tahran'daki büyükelçiliğine düzenlenen terör saldırısını kınıyorum. Elçiliği ve personeli korumaya çalışırken hayatını kaybeden Orhan Askerov'un ailesi ve yakınlarına derin üzüntüyle başsağlığı diliyorum. Kahramanca mücadele eden koruma görevlisini kutluyor, yaralılara acil şifa diliyorum”dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

MHP’li Meclis Üyesi Adayları Iğdır’ı...
Iğdır’da Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Genel Meclis adaylarının açıklanmasıyla birlikte seçim...

Haberi Oku