BÖLGEMİZ:
SEYMAN VE  ALBAN” IĞDIR ORGANİK TARIMIN MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ
Esnafın ülkenin her köşesinde olduğu gibi Iğdır'da da zor durumda olduğunu belirten CHP'li Seyman, "Iğdır'da görüyoruzki bıçak kemiği delip geçmiş durumda. Ne esnaf mutlu ne çiftçi. Iğdırlı gençler işsiz...Bereketli Iğdır Ovası sulama sorunu nedeniyle potansiyelinin çok altında ürün alıyor. AKP iktidarının söz verdiği ama yıllardır sonuçlandıramadığı baraj projeleri var. Tüm bu sorunları, önümüzdeki seçimde gelecek CHP iktidarında çözeceğiz" dedi. Milletvekili Alban ise, yapacakları projelerle Iğdır'ı organik tarımın merkezi haline getireceklerini ifade etti. Alban, "al alması”yla, kayısısıyla çeşit çeşit meyveleriyle Iğdır Ovası'nı bölgesini besleyecek bir organik tarım merkezine çevirebiliriz. Yeter ki bu büyük potansiyeli harekete geçirecek, çiftçiye destek olacak bir siyasi irade oluşsun. Bu irade CHP'de vardır" diye konuştu.



IĞDIR OVASI KADERİNE TERK EDİLMİŞ



Seçimlere sayılı günler kala çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüklerini ifade eden PM Üyesi Seyman, "Iğdır'a yaptığımız her ziyarette bir öncekinden daha çok ilgiyle karşılaşıyoruz. Özellikle gençler ülkenin içinde bulunduğu durumdan çok rahatsız olduklarını cesurca dile getiriyorlar. Doğu ve Güneydoğu illerindeki gençlerin partimize olan ilgisinde bir yükseliş görüyorum" dedi. Seyman, genç işsizlik oranın Iğdır'da çok yüksek olduğunu belirterek, çözüm yolunun tarım ve hayvancılığa verilecek destekle bulunacağını kaydetti.



Pamuktan çeltiğe, şekerpancarından meyveye kadar üretimin yok denecek kadar azaldığını üzülerek gördüklerini söyleyen CHP'li Seyman, "AKP iktidarında hem çiftçiye, üreticiye destek verilmemiş hem de başta sulama sorunu olmak üzere temel sorunlar Iğdır'da giderilememiştir. Çiftçi büyük zararda, ektiği buğdayı, yoncayı sulayamıyor. Çözüm üretmesi gereken Devlet Su İşleri ise Iğdır Ovası'nı kaderine terk etmiş" dedi.



ÜRETİM YOK DENECEK KADAR AZALMIŞ



Iğdır'da yetişen sağlıklı ve güvenli organik meyvelerin başta Avrupa olmak üzere dünya pazarına ihraç edilmesi için bir üretim planlamasının şart olduğunu vurgulayan CHP'li Alban ise şunları kaydetti:



"Iğdır’da ürün çeşitliliğinin artması lazım. Çünkü toprak ve Iğdır'ın kendine has iklimi buna müsait. CHP iktidarında Iğdır'da katma değeri yüksek tarım ürünlerinin yetiştirilmesini de hedefliyoruz. Iğdır tarımda olduğu kadar hayvancılık konusunda da potansiyelinin çok olduğu fakat bunun AKP iktidarında değerlendirilmediği bir kentimiz. Çünkü hayvancılık yapan çiftçimiz desteklenmiyor. Hayvancılık sektörünün en büyük girdi kalemi olan yem fiyatlarındaki artış son bir yılda yüzde 90'lara dayandı. Döviz kurundaki hızlı artış çiftçilerimizin belini büktü. Biz çiftçimizi, besicimizi sahipsiz, desteksiz bırakmayacağız.



CHP'li Alban ayrıca Iğdır'ın Türkiye’nin doğuya açılan kapısı olduğunu belirterek, Iğdır’a yapılacak yatırım teşvikleri sayesinde girişimcilerin doğu pazarlarına kolaylıkla burada üretilen ürünleri ihraç edebileceğini, bunun için bir an önce Iğdır’da altyapı ve ulaşım sorunun çözülmesi gerektiğini ifade etti.


Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Hakan Oğuzhan: Iğdır’ın bir alternatifi...
31 Mart yerel seçimlerinin heyecanı ve adaylar arasındaki rekabette son viraja girildi, Hakan Oğuzhan da bu...

Haberi Oku