BÖLGEMİZ:
'SURİYELİ MÜLTECİLER ÜCRET ÖDEMİYOR'

 TÜRK VATANDAŞINA TANINAN HAKLARDAN YARARLANMALILAR

Ünsal: Şu anda Azerbaycan’dan Türkiye’ye gezmek için gelip hastalanan veya muayene olmak için gelen Azerbaycan’lı bir vatandaş 327 TL muayene ücreti ödemektedir. Oysa, bu miktar çok yüksek. Madem kibizler iki devlet tek milletiz,  bunun için Türkiye’deki sigortasız Azerbaycan vatandaşlarıda Türk vatandaşlarıne ödüyorsa onu ödesin.

SURİYELİ MÜLTECİLER ÜCRET ÖDEMİYOR"

Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu (TADEF) Genel Başkan yardımcısı Serdar Ünsal, Türkiye'de çeşitli sebeplerle bulunan veya turist olarak gelen Azerbaycan vatandaşlarının Türk vatandaşları gibi sağlık hizmetinden faydalanması gerektiğinin altını çizdi. Ve devam etti, Azerbaycan vatandaşları daha önce 105 TL ödüyorlardı 2022 yılıyla birlikte bu rakam 327 TL ‘ye yükseldi.Bu da Azerbaycanlı vatandaşları zorlamaktadır.Nahcıvan Özerk Cumhuriyetinden her gün hastalar gelerek Iğdır’da,  Kars’da veya Erzurum hastanelerinde tedavi olmaktadırlar. Ancak fiyatların yüksekliği sıkıntı yaratmaktadır. Öte yandan Suriyeli mülteciler ücretsiz muayene olurken,Gardaş dediğimiz tek millet dediğimiz Azerbaycan Türkleri de bari indirimli muayene olsunlar”şeklinde konuştu.

ÜNSAL: CUMHURBAŞKANINA ÇAĞRI YAPTI- SESİMİZİ DUYUN

Serdar Ünsal şunları kaydetti:”Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Azerbaycan’da yapmış olduğu açıklamadaki, “Nahcivan’da yaşayan Azerbaycanlı kardeşlerimiz de bizim hastanelerimizde Türk vatandaşlarının faydalandığı haklarla muayene olabilirler” sözü aradan geçen onca zamana rağmen gerçekleşmemiştir.Sayın Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın o zaman yaptığı bu açıklama hem bizleri hem de Nahcivan’da yaşayan Türk kardeşlerimizi sevindirmişti. Özellikle Nahcıvan’da yaşayan vatandaşlar Türkiyedeki hastanelerden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının faydalandığı ücretten tedavi olabilmeli ve faydalanmalı.Çünkü Sağlık sektöründe büyük gelişim gösteren Türkiye’de Azerbaycanlı vatandaşlar bugün muayene olduğunda 2-3 katı ödeme yapmaktadırlar. Bu konunun ele alınarak en kısa sürede Azerbaycanlı vatandaşların, Türk vatandaşlar gibi muayene, ameliyat olmalarının sağlanmasını bekliyoruz. Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan müjdeli haberi bekliyoruz” Kent Yaşam Gazetesi

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Tuzluca'da kazanan CHP, mazbatayı alan...
Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde seçimi CHP kazandı ancak mazbata AK Parti adayına verildi.

Haberi Oku