BÖLGEMİZ:
TADDF Azerbaycan'daki saldırı nedeniyle kınama mesajı yayınladı

 

Azerbaycan'ın İran Tahran Büyükelçiliği'ne otomotik silahla saldırı düzenlendi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Tahran'daki büyükelçiliklerine silahlı saldırı düzenlendiğini duyurdu. Saldırıda Azerbaycan Büyükelçiliğinin güvenlik şefi hayatını kaybetti, iki kişi yaralanmıştı. Saldırı ile ilgili Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu bir basın bildirisi yayınladı. İşte o bildiri;

Bilindiği üzere kardeş Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Tahran Büyükelçiliğine 27 Ocak 2023 günü bir silahlı saldırı düzenlenmiş ve ne yazık ki elçilikte görevli bir güvenlik görevlisi şehit edilmiş ve bir görevlide yaralanmıştır.

Son 3 yılda yaşanan gelişmeler Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını geri alması, Türkiye olan ilişkilerin daha sıcak bir hale gelmesi ile oluşan siyasi iklimin bir takım ülkeleri rahatsız ettiği kamuoyunun malumudur. Gerek Türkiye gerekse Azerbaycan yönetimleri tarafından başta İran olmak üzere bölge ülkelerinin bu sıcak iklime katılmalarının bölgesel barışa katkı vereceğini ilan etmelerine karşın İran’ın olumsuz tutumu da ortadadır. Anti demokratik uygulamalara karşı içeride yaşanan  tepkileri Azerbaycan düşmanlığı yaparak bertaraf etmenin mümkün olmadığını İran yönetimi artık idrak etmelidir.

Uluslararası hukuka göre büyükelçilikler mensup oldukları ülkelerin vatan toprağıdır. Bu bağlamda Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği de Azerbaycan’ın vatan toprağıdır. Bu toprağa saygı göstermek ve gerekli güvenlik önlemlerini almak İran yönetiminin uluslararası hukuktan kaynaklanan bir ödevidir.

Yaşanan menfur olayı kınıyor ve sorumluların bir an önce ortaya çıkarılması için İran Yönetimini göreve davet ediyoruz.

Bu vesile ile Şehidimize Allah’tan rahmet, yaralı olan kardeşimize acil şifalar diliyoruz.

Azerbaycan Halkına baş sağlığı ve sabır diliyoruz.

 

Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu

YÖNETİM KURULU Adına

Mehmet Gıyas Azeritürk

Genel Sekreter



Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

MHP’li Meclis Üyesi Adayları Iğdır’ı...
Iğdır’da Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Genel Meclis adaylarının açıklanmasıyla birlikte seçim...

Haberi Oku