BÖLGEMİZ:
TADİV 20 Yanvar Şehitlerini Andı

20 Ocak 1990 yılında Sovyet Ordusu’nun Azerbaycan’ın başkenti başkente girmesiyle gerçekleştirdiği katliamın üzerinden 33 yıl geçti. Türkiye Azerbaycan Dostluk İşbirliği ve Dayanışma Vakfı(TADİV) 20 Yanvar katliamında şehit olanlar için bir anma töreni düzenledi. Azerbaycan’ın Milli Kahramanlık Günü olarak adlandırılan 20 Yanvar anma töreni Şuşa Kongre Merkezi'nde gerçekleşti.

​​​​​​​

BİRÇOK ÖNEMLİ İSİM KATILDI

İlk oturum konuşmalarını T.C.Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Azerbaycan Büyükelçisi Reşad Mammadov, TADİV Başkanı, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurul Üyesi Prof.Dr.Aygün Attar, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof.Dr.Birol Çetin, Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı Başkanı Dr.Abdullah Çalışkan,  Gazi Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof.Dr.Alev Çakmakoğlu'nun gerçekleştirdi.

KKTC Büyükelçimiz İsmet Korukoğlu, Türkmenistan Büyükelçimiz Mekân İşankuliev, Kazakistan Büyükelçilik Müsteşarı Merey Mukazhan, Kırgızistan Büyükelçiliği Müsteşarı Aziz Kıştobaev, Türk Japon Vakfı Başkanı Prof.Dr.Nejat Bora Sayan, BİSAV Başkanı Yüksel Özkale, Rumeliler Dernek Başkanı Seyfettin Saralar, İletisim Başkanlığı, SOCAR, TANAP Temsilcileri, Türkiye'de öğrenim gören Azerbaycan Harp Okulu mensupları ve Azerbaycan Büyükelçilik Personelleri katılım sağladı.

ŞİİR VE MÜZİK DİNLETİSİ

Prof.Dr.Yelda Ongun başkanlığında, Prof.Dr.İbrahim Ethem Atnur, Prof.Dr.Cavid Abdullahzade, Prof.Dr.Mehmer Şahin ve Prof.Dr.Bülen Aksoy’un konuşmaları ile ikinci oturum son buldu.

Son olarak katılım gösterenlere şiir ve müzik dinletisinin yanı sıra helva ikramları ile beraber tören son erdi. KENT YAŞAM GAZETESİ

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Hakan Oğuzhan: Iğdır’ın bir alternatifi...
31 Mart yerel seçimlerinin heyecanı ve adaylar arasındaki rekabette son viraja girildi, Hakan Oğuzhan da bu...

Haberi Oku