BÖLGEMİZ:
TADİV Avrupa Birliği'nde güçlenmeye devam ediyor

 

Avrupa’nın en prestijli iş dünyası kuruluşu

Avrupa İş Kulübü (EBCA), Avrupa’nın genişlemesine katkı sağlayan ve Avrupa’daki ekonomik ilişkiler, bilim ve toplum alanındaki iş birliğini güçlendirici çalışmalar yapmaktadır. Global ekonominin getirdiği ortam içinde, rekabetçi, dünyaya açık, girişimci ve piyasa ekonomisine uygun koşulların yaratılması için çaba göstermektedir.

İş birliği protokolü imza töreni, TADİV Başkanı Prof. Dr. Aygün Attar, EBCA Başkan Vekili Paul Paul Reinhard ve DMW Başkanı Ferhat Bozçelik’in katılımlarıyla Ankara’da gerçekleşti.

Azerbaycan ve Avrupa Birliği arasında yeni ticaret köprüleri

Attar, törende yaptığı açıklamada, dünyanın en büyük barış ve refah örgütü olan Avrupa Birliği’nin en saygın iş dünyası kuruluşu EBCA ile imzaladıkları iş birliği protokolünün, Azerbaycan ve Avrupa Birliği ilişkilerinde önemli bir adım niteliğinde olduğunu söyledi. TADİV olarak Türkiye ve Azerbaycan ilişkilerinde başat rol oynayan Vakfımız, önce DMW, sonrasında EBCA ile imzaladığı iş birliği protokolleriyle Avrupa Birliği arasındaki ilişkilerini perçinlemeye devam etmektedir. Avrupa Birliği şemsiyesi altında DMW’nin diplomasi gücü ve EBCA’nın geniş ticari potansiyeliyle Azerbaycan’da büyük projeleri hayata geçirmek istediklerinin altını çizerek, yakın zamanda Avrupa Birliği ve Azerbaycan seyahatlerine başlayacaklarının bilgisini verdi.

Törende söz alan Reinhard, “Önce pandemiyle başlayan daha sonrasında Ukrayna savaşı ile devam eden enerji piyasalarında yaşanan olumsuzluklar, Azerbaycan’ın Avrupa için önemini bir kez daha hissettirmiştir. Günden güne gelişen Avrupa ile Azerbaycan diplomatik ilişkileri, beraberinde yeni ekonomik ve ticari ilişkileri getirmeye başlamıştır. Avrupa İş Kulübü (EBCA) olarak bizde, TADİV ve DMW ile birlikte Avrupa Birliği ve Azerbaycan arasında ilişkileri güçlendirmek, yeni ticari köprüler kurmak istiyoruz. Yakın zamanda, bu iş birliğinin paydaş kuruluşları proje gruplarına üye atamalarını yapacaklar ve sonrasında öncelikli olarak Azerbaycan’ın ihtiyaçları üzerinden yeni ticari ve yatırım projeleri uygulamaya koyulacaktır.” dedi.

Azerbaycan’a uluslararası arenada tam destek

Bozçelik de “Barış, refah ve istikrar kavramlarının Avrupa Birliği’nin misyonunu özetleyen kelimeler olduğuna değinerek, DMW olarak sadece Avrupa genelinde olmayıp, tüm dünya ölçeğinde barış ve refahtan yana bir duruş sergiliyoruz. Tüzüğümüzde yer alan ve ayrıca önemsediğimiz bir madde olan insan haklarını korumaktan hareketle, Azerbaycan’daki barış ve huzur ikliminin kalıcı olması dünya barışının olmazsa olmaz koşulundan biridir. Sayın Reinhard’ın temsil ettiği EBCA ile birlikte Birleşmiş Milletler, Dünya Bankası, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Parlamentosundaki bağlantılarımız kanalıyla, Azerbaycan’ın uluslararası arenadaki sesinin daha yüksek duyulması için gereken desteği vermeye hazırız.” ifadesini kullandı.

 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

MHP’li Meclis Üyesi Adayları Iğdır’ı...
Iğdır’da Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Genel Meclis adaylarının açıklanmasıyla birlikte seçim...

Haberi Oku