BÖLGEMİZ:
VALİ/BAŞKAN SARIİBRAHİM, MAHALLE TOPLANTISI DÜZENLEDİ

 

SERDAR ÜNSAL

        Vali/Başkan H. Engin Sarıibrahim, ve Kurum Müdürleri ile birlikte Karaağaç ve Özgür mahallesinde ikamet eden vatandaşlarımızla bir araya gelerek dertlerini ve taleplerini dinledi.

            
    Vali/Başkan H. Engin Sarıibrahim, Mahalle sakinleri tarafından dile getirilen çevre elektrik, yol, doğalgaz, internet altyapısı, Hazine arazileri ve 18 madde konularında sıkıntıları dinleyerek görevlilere gerekli notları aldı.

              Talep ve sorunları dinleyen Vali Sarıibrahim,  Valilik olarak ilgili kurumlarla işbirliği halinde, vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak ve yaşam kalitelerini yükseltecek çalışmalar içerisinde olacağını belirterek ilgili kurum müdürlerine vatandaşların sorunlarının titizlikle takip edilerek taleplerinin karşılanması konusunda talimat verdi.

               Yenileme çalışmaları tamamlanan Karakuyu Caddesi üzerinde Özgür ve Karaağaç Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Sarıibrahim, burada vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi. Özgür ve Karaağaç Mahallesi'nin yıllardır devam eden eksikliklerini bildiklerini ve bunlar için kalıcı çözümler üretme gayretinde olduklarının altını çizen Sarıibrahim, mahalle sakinlerine İmar çalışmaları hakkında da müjde verdi. Sarıibrahim, Özgür ve Karaağaç Mahallesi'nin imar çalışmalarının ve 18. madde uygulamasının gelecek yaz biteceğini söyledi. Vali ve Belediye Başkan Vekili Sarıibrahim, "Bir dahaki yaz bu vakitlere kadar bu mahallelerin imar planı bitireceğiz. Plan çalışmaları bittiği zaman vatandaşların yasal olarak yapılaşabildiği plan ile beraber imar uygulamasını da bitireceğiz" dedi."Barselona gibi Madrid gibi Paris gibi bir düzen istiyoruz"Planlama ile birlikte bir düzenin olacağını belirten Sarıibrahim, "Dizayn ile beraber hayal ediyorum, belki çok uçuk gelebilir size ama Barselona gibi, Madrid gibi, Paris gibi böyle bir düzenin olmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.


                          Vali/Başkan H. Engin Sarıibrahim,”Yorulduğumuz yerde omuz verceksiniz sıkıldığımız yerde bir gayret diyeeksinizBu gayretle beraber biz bunları yapacağız.Nemi yapacağız birincisi bir daha ki yaz bu vakitlere kadar bu mahallelerin imar planlarını bitireceğiz.plan çalışmaları bittiği zaman planla beraber bir kaza bela olmasa bu yolları açtığımız gibi bütün bürokratik engelleri zorlukları aşarak ilerliyeceğiz.Ve oradaki yolları açacağım.Bu imar faliyeti için bizden 5 milyon tl alacaklar.Yaklaşık kaba hesap beş milyon tl belediyeden alacaklar.Bunun affı yok zaten.Çünkü devlet bir sistemdir.devlet tek başına bir şey değildir sistemdir.Milletiyle beraber yürüyen bir sistemdir.Buradaki insanları gördüğüm zaman karşılaştığım zaman üzülüyorum. Kadınlarımızın çocuklarımızın bu hakları var.Yani Sağlıklı içme suyu,sağlıklı kanalizasyon,doğalgazları kullanmaya hakları var.suyu ısıtmalarına gerek yok bir şohbenden bunu almaya hakları var.Bunu ben onlara vaad ediyorum .Elimden geldiğince bunun projelerini yapacağım.Allah ömür verirse fırsat verirse ben bu arkadaşlarla bu pojeleri yapcağım.çocuklarımızın gelceği için “dedi.

 

            Vali/Başkan H. Engin Sarıibrahim, Evlatlarımızın geleceği için ekibimizle buradayız. Hizmet etmek için buradayız. Vali Yolu Bağlar Topçular neyse Özgür Mahallesi ve Karaağaç Mahallesi de aynı hizmeti görecektir. "şeklinde konuştu.

                Yeni yollara okullara parklara hizmetlere kavuşacaksınız. Mahallemiz hazine arazisi ve genel alanı da mera ve birçok alana ev yapılmış ama tapusu yok. Tapusu olan var ama imar olmadığı için bir şey yapamıyor. 18 Maddeyi getireceğiz. Yıkılacak yerler yıkılacaksa yıkılacak. Hukuki hakkınız varsa da hakkınızı alacaksınız.”dedi.

               Mahalle sakinleri ise hizmet gelsin 18 madde gelsin haklarımızı kazanalım, Mahallede hırsızlık olayı, tinerci olayı son bulur.”dediler.

                   “

               Mahalle toplantısına Vali Yardımcısı Hasan Meşeli, İl Emniyet Müdürü Oğuzhan Yonca, belediye başkan yardımcıları, belediye birim müdürleri, kurum müdürleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Tuzluca'da kazanan CHP, mazbatayı alan...
Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde seçimi CHP kazandı ancak mazbata AK Parti adayına verildi.

Haberi Oku