DERNEĞİMİZ:
A. Hadi Akmugan; Kent Yaşam Gazetesine çok şey borçluyuz
KARAALİ’NİN DESTEĞİ AZIMSANAMAZ

Federasyonun kurucu yönetim kurulu üyelerinden Sefaköy Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Cafer Kılıç, ( İSKADER BAŞKANI) Ali Angi, Gebze Iğdır Tuzluca ve Köyleri Dernek Başkanı Kahraman Akdemir, Esenyurt Iğdırlılar Derneği Başkanı Ali Sakar, Federasyonun kurucularından Av. Sinan Bayat, İmdat Atabey, Muharrem Korkut, Turgut Atabey ve Güven Kurum ile birlikte gazetemizi ziyaret eden A. Hadi Akmugan, bir dönem Sefaköy Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanlığını da yapan Celal Karaali’nin birleştirici gücü ve STK’larla olan güçlü bağlarının olması bizlerin de bu konuma gelmemizin en önemli etkenlerinden biridir sözleriyle başladığı konuşmasında “11. Yıl önce Sefaköy Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği kurulmamış olsaydı bugün Dünya Iğdır Dernekleri Federasyonu kurulmamış olacaktı. O nedenle Celal Karaali’nin federasyonumuzun oluşumuna verdiği destek ve katkıları azımsanamaz. Bu anlamda camiamız Kent Yaşam Gazetesi ve Celal Karaali’ye manevi anlamda çok şey borçludur.” Dedi.  

Iğdırlıların Umudu Oldu

Kent Yaşam Gazetesinde ki değerlendirmelerin ardında Federasyon Merkezine geçen heyet yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Yönetim kurulunda görüşülen insani önem taşıyan konuların ilk sırasını Metzamor Nükleer santrali aldı.
Iğdır a 16 km mesafede olan ve Ermenistan topraklarında yer alan Metzamor Nükleer santralinin çok eski bir teknoloji olması nedeniyle olası bir depremde nükleer sızıntısının kaçınılmaz olacağı ve bunun bölgede çok büyük can kayıplarına neden olacağının bilinen bir gerçek olduğuna dikkat çekilerek konuyla ilgili ses getirecek toplantılar ve açıklamalar yapılmasının doğru olacağı kararına vardı. Iğdır’ın bölgesel tüm değerleriyle birlikte Kayısısının daha geniş kitlelere nasıl ve hangi yöntemle tanıtılması konusu da çok yönlü fikirler ortaya atıldı. İstanbul’daki Iğdırlıların daha geniş kitleler halinde bir araya gelmesi ve kaynaşması adına nelerin yapılacağı ise bir başka gündem maddesiydi. 
Tarım ve meyve kenti olan Iğdır’ın Kayısısının başta Türkiye halkı olmak üzere İstanbul’da daha geniş kitlelere tanıtılması gerektiğinin altını çizdi. Gurbete ki Iğdırlıların son aylarda dernekleşmek adına önemli adımlar attığının gözlemlendi toplantıda Dünya Iğdır Dernekleri Federasyonunun kurulmuş olmasının alt birimler için umut ve yol gösterici olacağı inancı kabul gördü. STK’ların çoğalıp güçlenmesi halinde bölgesel olarak kalkınmanın ve tanınırlılığın ön plana çıkmasının yöre halkının yaşam ve refah düzeyinin artmasına önemli etki edeceği inancı oluştu. Toplantı sonrası alınan kararların uygulanması ve Iğdırlılara duyurulması için gerekli adımların atılacağı kararı verildi.   

Serkan Horuz- Kent Yaşam Gazetesi

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Iğdırlılar derneğinde bayram kutlaması
Sefaköy Iğdırlılar Derneği’nde Ramazan Bayramı sıcak bir buluşmayla kutlandı.

Haberi Oku