DERNEĞİMİZ:
Iğdırlılar derneğinde bayram kutlaması
Merkezi Küçükçekmece Sefaköy’de bulunan Iğdırlılar sosyal dayanışma ve kültür derneğinde coşkulu bayram buluşması. Dernek başkanı Cafer Kılıç’ın milletvekili adayı olduğu için boşalttığı başkanlık koltuğuna yönetim kurulu oy birliği ile kendi içlerinden Yıldıray Sarıcanı başkan seçmişlerdi. Ramazan ayı ortalarında gerçekleşen bu istifa yeniden görevlendirme kararından sonra yeni başkan Yıldıray Sarıcan’ın ilk icraatı bayramlaşma etkinliği oldu. Bayramın ikinci günü ve dernek merkezinde gerçekleştirilen bayramlaşma etkinliğinde yönetim kurulu ve üyeler katıldı.


KARAALİ: BURASI HER ZAMAN İLKLERİN DERNEĞİ OLMUŞTUR

Yoğun katılımın sağlandığı bayramlaşma buluşmasına davet edilen Küçükçekmece Belediye Başanı Kemal Çebi de beraberinde CHP Milletvekili Adayı Turgay Özcan ve CHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Durmuş Karadağ, Dünya Iğdır Dernekleri Federasyonu Kurucu Başkanı A. Hadi Akmugan ile birlikte katıldı. Iğdırlılardan yoğun ilgi gören Çebi, salonda bulunanların tek tek ellerini sıkarak bayramlarını kutladı. Daha sonra programa geçildi. Programın açılışını yapan Celal Karaali, derneğin kısa özgeçmişine değindi ve Sefaköy Iğdırlılar derneğinin ilklerin derneği olduğunun altını çizdi. Programın moderatörlüğünü yürüten Karaali, daha sonra Dünya Iğdır Dernekler Federasyonu Başkanı A. Hadi Akmugan’a dernek başkanı Yıldıray Sarıcan’a ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ye sırasıyla söz vererek günün anlamı üzerine duygu ve yürek sözlerini aldı.


AKMUGAN: BU DERNEK HER ZAMAN ÇATI ADRESİMİZ OLMUŞTUR

Derneğin kurucu yönetim kurulu üyelerinden ve bir dönem de başkanlığını yaptığını söyleyerek konuşmasına başlayan A. Hadi Akmugan, “bu dernek her zaman biz Iğdırlılar için çatı adresi olmuştur. Kişilerin kişisel hata ve yanlışları olmadığı sürece bu çatı altında hiçbir zaman yanlışta olmamıştır yanlışa da izin verilmemiştir. Her ne kadar merkezimiz Küçükçekmece Sefaköy olsa da İstanbul’un birçok ilçesinden ve semtinden yönetim kurulunda olan arkadaşlarımız var ve bu dernek her zaman tüm Iğdır’ı kapsayan ve kucaklayan olmuştur. Akmugan derneğin başarılı çalışmalarından birinin de federasyon olduğunu söyledi. Bu derneğin öncülüğünde bir araya gelen Iğdır adını taşıyan derneklerin kurduğu Dünya Iğdır Dernekleri Federasyonu’nun kurucu başkanı olduğunu söyleyen Akmugan, ancak ben de siyasete girdiğim için Dernek başkanımız Cafer Kılıç gibi ben de görevimi bırakmak zorunda kaldım. Çünkü bu derneğe siyaseti sokmadık ve hem aday hem başkan olarak kalsaydık etik olmaz derneğe zarar verirdik dedi. 

KILIÇ: BU DERNEĞİN HER KADEMESİNDE GÖREV YAPMANIN ONURUNU YAŞADIM

Yine siyasete girdiği için dernek başkanlığı görevini bıraktığını söyleyerek sözlerine başlayan eski başkan Cafer Kılıç, katılanların bayramını kutlayarak başladığı sözlerine şöyle devam etti;

“Hadi başkanımın da belirttiği gibi ben de siyasete girdim ve milletvekili adayı oldum. Dolayısıyla derneğe zarar vermemek için ve etik olmayacağı düşüncesiyle dernek başkanlığını bıraktım. Ama, yönetimde yine varım ve her anlamda her türlü katkımı sunacağım. Bu derneğin kurulduğundan beri en güzel özelliklerinden biri de kişilere görev verilir. Benim başkanlığımda da böyle oldu benden önce de benden sonra da. Yıldıray başkanımız da uzun yıllardır derneğin yönetiminde ve bugünde şartlar kendisini başkanlık koltuğuna oturttu. Başkanlık makamı bir onurdur ve Yıldıray başkan da bunun hakkını en güzel şekilde verecektir. Bugünkü buluşmamıza ev sahipliği yaparak da bunun ilk işaretini verdi” dedi.

SARICAN: ONURLU BİR GÖREV ÜSTLENMENİN HEYACANINI YAŞIYORUM

Yönetim kurulu kararıyla dernek başkanlığına seçilmesinin ilk günlerine denk gelen bayramlaşma buluşmasının kendisi açısından ayrı bir öneminin olduğuna vurgu yapan Sarıcan, “Öncelikle zaman ayırarak bizlerle birlikte olan çok kıymetli belediye başkanımız Kemal Çebi’ye, milletvekili adaylarımıza ve sizlere yürekten teşekkür etmek istiyorum. Bir gerçeğin daha altını çizmek istiyorum, bu dernek her zaman ilklerin derneği olmuştur ve ben de yaklaşık 8 yıldır derneğin yönetiminde görev aldım. Bugün de yine arkadaşlarımın talebi doğrultusunda başkan olarak sizlerle beraberim. Ve bugün onurlu bir görevi üstlenmenin ve başkan olarak sizlere hitap etmenin heyecanını yaşıyorum.” dedi. Sarıcan, başkanlarım da değindiler bu dernek çatısı altında ayrım yok tam tersi birleştiricilik var. Bu dernek gerçek anlamda Iğdır’ı temsil etmektedir. Yaklaşık 8 yıldır yönetim kurulunda görev yapmaktayım ve kişilerin kişisel hataları dışında derneğimizde kurumsal hiçbir hata olmadı. Çünkü, yönetiminde bulunan tüm arkadaşımızın yüreği Iğdır ve Iğdırlıya olan sevgiyle doludur.” dedi.

Sarıcan, belediye başkanı Kemal Çebi’ye de tekrar teşekkür ederek başkandan derneğe mülk alımı konusunda destek istedi. Ve bu istek salondakilerin alkışıyla desteklendi. Ev sahibi dernek başkanı Sarıcan daha sonra tüm katılanlara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

ÇEBİ: SİZ BAŞLAYIN BEN DEVAMINI GETİRECEĞİM

Dernekteki bayramlaşamaya katılan Küçükçekmece belediye başkanı Kemal Çebi de yaptığı konuşmada öncelikle katılanların bayramını kutladı. Çebi, dini ve milli bayramların Türk toplumunda çok önemli yeri olduğunun altını çizdi. Çebi, “Her ne kadar davetiniz üzerine buraya yanımda milletvekili adayı ve ilçe başkanımla gelmiş olsam da bugün siyaset yok. Bugün bayram ve bayramı da bayram gibi yaşamak gerekiyor. Yaklaşan seçimlerinde bayram tadında geçmesini ve hatta bayrama dönüşmesini temenni ediyorum” dedi.

“DERNEKCİLİK ÇOK ÖNEMLİ ÇOKDA ZORDUR BİLİRİM”

Belediye başkanı Çebi, dernek başkanı Sarıcan’ın derneğe mülk konusundaki talebini de şöyle değerlendirdi; “Öncelikle ben de uzun yıllardır hem siyasetin hem de STK’ların içinde bulunan görev alan biri olarak etkinliğinizin ve talebinizin anlamını biliyorum. Çünkü bunları yaşayarak gelen biriyim. Ancak size çok samimi bir gerçeğin altını çizmek isterim belediye bütçesinde size bir mülk alma şansım yok. Neden çünkü Küçükçekmece’de 850 dernek var. Ya herkese yer alacak veya yapacaksın ya da eşit olarak katkı sunacaksın. Çünkü sizlere yapacağım her kuruş katkı halkın parasıdır yani halktan toplanan vergilerden verilecektir. Belediye olarak bunun altından kalkmak mümkün mü, değil. Peki nasıl katkı sunabilirim sizler dernek yöneticileri bir mülk alımı için adım atın eksiğinizde de bana gelin. İşte o zaman sizin tahmininizden çok katkı sunacağım. Bu ister arsa olsun ister hazır mekan. Ama önce sizler bir adım atın ve el birliği yaparak derneğimize mülk kazandıralım dedi.

Sunulan ikramların derneğin kadın kollarında görev alan kadınların kendi el ürünleri olması nedeniyle kadınlara da ayrıca teşekkür eden Çebi, erkekler kusura bakmasın kadınlar olmazsa bizler çok eksik kalırız. Hep söylemişimdir dünyayı kadınlar yönetse çok daha huzurlu bir dünya olur. Kadınlar yönetirse savaşlar olmaz, üretim olur ve kısacası barış olur.”  dedi. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Dünya Iğdır Dernekleri Federasyonu sınırları...
Dünya Iğdır Dernekleri Federasyonu 1’inci Olağan Genel Kurul Kongresini gerçekleştirdi. Eski Başkan Abdulhadi...

Haberi Oku